Την παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζονται οι κεραμιστές διεκδικεί δυναμικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από το ΤΑΙΠΕΔ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Ανδ. Ταπραντζή και Θ. Γαβριηλίδη παρουσία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Ν. Βαλλάτου και του Γ.Γ. Αγ. Δάνου.


Θετική ήταν η ανταπόκριση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στα ζητήματα που αφορούν στη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, στο κτίριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια, ιδιοκτησίας του Ταμείου μετά την κατάργηση του Ε.Ο.Μ.ΜΕ.Χ.


Στη συνάντηση που είχε ο κος Πατούλης με στελέχη του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Νικόλαου Βαλλάτου και του Γενικού Γραμματέα Αγαμέμνονα Δάνου ζήτησε να υπάρξει ικανός και απαιτούμενος χρόνος, καθώς και  μία αναγκαία ρύθμιση προκειμένου να καταβληθούν σε δόσεις οι οφειλές από μισθώματα των κεραμιστών προς το Ταμείο και να μην οδηγηθούν σε έξωση.


Επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε την μακροχρόνια παραχώρηση του χώρου αυτού στο Δήμο, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου και της κεραμικής τέχνης.
Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης σημείωσε- αποτελεί σημείο αναφοράς και αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι.»


Από την πλευρά τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ κος Ανδρέας Ταπραντζής Εντεταλμένος Σύμβουλος και ο κος Θεόδωρος Γαβριηλίδης Project Manager τοποθετήθηκαν θετικά στα αιτήματα του κου Πατούλη, προκειμένου το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να συνεχίσει να αποτελεί το «σπίτι» των Μαρουσιωτών κεραμιστών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο