Την ομιλία του Ηγούμενου της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Κοσμά Αιτωλού παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον ʼγιο Κοσμά Αιτωλό με ομιλητή τον Ηγούμενο της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Ηγούμενο της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, μετά το πέρας της ομιλίας του.


Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στην ομιλία του Ηγούμενου της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού.


 


Στην ομιλία του Πανοσιολογιότατου Ηγούμενου της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, με θέμα: «Ο ʼγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα» στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αμαρουσίου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον ʼγιο Κοσμό, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων του Κλήρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη τον ομιλητή π. Εφραίμ, όπως, επίσης, την Ιερά Μητρόπολη και τον Ιερό Ναό για την κοινή τους πρωτοβουλία με την ευκαιρία της γενέθλιας επετείου να αποτίσουν φόρο τιμής στον ʼγιο Κοσμά τον Αιτωλό, «τον συναρπαστικό αυτόν διδάσκαλο που εκλαΐκευε τις μεγάλες θεολογικές έννοιες και με απλά λόγια και ζωντανά παραδείγματα τις έκανε προσιτές στο απλοϊκό ακροατήριό του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 κορυφώθηκαν με την ομιλία του Πανοσιολογιότατου π. Εφραίμ, και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 με την ομιλία του Γεώργιου Παπανικολάου με θέμα: «Από το 1814 έως το 2014, 200 χρόνια αυτοτελείς εκδόσεις και επανεκδόσεις για τον ʼγιο Κοσμά τον Αιτωλό» και τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής.


Μετάβαση στο περιεχόμενο