Την καθιέρωση κοινών βασικών παροχών Υγείας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαδρίτης

Print Friendly, PDF & Email

Η καθιέρωση της Κάρτας Υγείας του Ευρωπαίου πολίτη και η συσπείρωση του ιατρικού κόσμου της Ευρώπης προς όφελος της Δημόσια Υγείας αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαδρίτης Sonia Lopez Arribas.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α πρότεινε την  καθιέρωση της Κάρτας Υγείας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, η οποία θα προβλέπει ένα βασικό επίπεδο παροχών για τους κατοίκους της Ευρώπης, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των χωρών τους.

Ακόμη συζητήθηκε η ανάγκη δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων των πόλεων της Ευρώπης καθώς και της δημιουργίας ενός κοινού πλαισίου που θα είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και της δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο των αυξημένων υγειονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των χωρών του Νότου. Στόχος είναι η διασφάλιση των καλύτερων υπηρεσιών Υγείας με το χαμηλότερο κόστος για το σύστημα.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος κ. Πατούλης δήλωσε:

«Θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πολιτική που θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό θα διεκδικήσουμε την καθιέρωση της Κάρτας Υγείας του Ευρωπαίου πολίτη που θα διασφαλίσει ένα βασικό επίπεδο παροχών για όλους του κατοίκους της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας να υπάρχουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η Ενωμένη Ευρώπη οφείλει να διασφαλίσει κοινή πολιτική για την Υγεία όλων των πολιτών και αυτό θα διεκδικήσουμε μέσα από την καθιέρωση της Κάρτα Υγείας. Για τον λόγο αυτό θα οικοδομήσουμε  συνασπισμούς, με τις χώρες του Νότου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό ρεύμα και από κοινού θα διεκδικήσουμε τις καλύτερες συνισταμένες για την υγεία των πολιτών».
 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ulla Gomez hospital de la Defensa όπου συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι ο Ι.Σ.Α έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου και ανάλογες συνεργασίες πρόκειται να γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με τους Ιατρικούς Συλλόγους των πρωτευουσών των χωρών της Ευρώπης.

 

Σχετικά αρχείαΤην καθιέρωση κοινών βασικών παροχών Υγείας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαδρίτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο