Την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο ΚΑΤ επανέλαβαν οι Δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Λυκόβρυσης Πεύκης ενώπιον των Διοικήσεων των δύο φορέων

Print Friendly, PDF & EmailΑπό τη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ο.ΚΑ.ΝΑ (φωτογραφία αρχείου).
|download file .jpg 109 Kb|


Την πλήρη διάσταση τους στην απόφαση να εγκατασταθεί μονάδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.Ν.Α) στο νοσοκομείο ΚΑΤ και την ανυποχώρητη στάση τους να μην επιτρέψουν την εξέλιξη αυτή, κατέθεσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους Δημάρχους Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, και Λυκόβρυσης Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό, ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και των εκπροσώπων του Οργανισμού.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, παρόντων της Προέδρου του Οργανισμού Μελπομένης Μαλλιώρη, και του Γενικού Διευθυντή του Δημήτρη Πλατανιά, η αντιπροσωπεία των Δημάρχων έκανε λόγο για μία πρόχειρη, αλλοπρόσαλλη και χωρίς στρατηγική απόφαση.

«Δεν είναι δυνατόν στο μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της χώρας αντί να σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τους χώρους υποδοχής τραυματιών βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του, να εντάσσουμε κάτι εντελώς ξένο με τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία του σε επίπεδο περίθαλψης» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Η αντιπροσωπεία των Δημάρχων, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Κηφισιάς Βασίλη Βάρσο, και Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη, τόνισαν στις Διοικήσεις του ΚΑΤ και Ο.ΚΑ.ΝΑ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Μετά τις αποφάσεις κατά της εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας που έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών πόλεων, την κοινοποίηση των ψηφισμάτων τους στην Πολιτεία και την αναβολή της δημοπράτησης του έργου που πέτυχαν προ ημερών, οι τρεις Δήμαρχοι εκδήλωσαν, επίσης, την αποφασιστικότητά τους για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Με τρόπους νομικούς και δυναμικούς, μαζί με τους πολίτες, θα αντιδράσουμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αποσυμφόρηση της Αθήνας είναι αναγκαία όπως και συμφωνούμε ότι το Κράτος πρέπει να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς δυνατότητες αποκατάστασης αλλά ακολουθώντας μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν πρωτόκολλα και προδιαγραφές όπου μέσα από συγκεκριμένο τρόπο προσεγγίζεται συνολικά η πρόληψη και η αποκατάσταση. Είμαστε ανοικτοί στο να καταθέσουμε τις προτάσεις μας εφόσον μας ζητηθεί και να υπάρξει μία εποικοδομητική συνεργασία. Λέμε, όμως, ξεκάθαρα ΟΧΙ σε μία τέτοια άτεχνη και χωρίς στρατηγική απόπειρα που επιχειρείται στο ΚΑΤ» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο