Την κατασκευή και τρίτης πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Κηφισίας προγραμματίζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Το πράσινο φως για να προχωρήσει η κατασκευή της τρίτης κατά σειρά πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Κηφισίας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εγκρίνοντας την υποβολή στην Περιφέρεια Αττικής πρότασης για να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α). Η ολοκλήρωση των δύο υφιστάμενων πεζογέφυρων κατέστη εφικτή έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να καμφθούν τα όποια εμπόδια και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση δίνοντας λύση στο αίτημα για ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων του Αμαρουσίου από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη.


Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ανοίγει ο δρόμος για να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια προκειμένου το έργο με τίτλο: «Ανισόπεδη διάβαση πεζών στην περιοχή ισόπεδου κόσμου Λεωφ. Κηφισίας – Ερυθρού Σταυρού – Καρέλλα στο Μαρούσι Αττικής» να ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδότησης.


Το έργο που έχει εγκριθεί ήδη από το 2008 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, φέρει εγκεκριμένη μελέτη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και αφορά στην κατασκευή πεζογέφυρας (άνω διάβασης) που θα ενώνει τις δύο πλευρές της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του ισόπεδου κόμβου με τις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Καρέλλα στο ύψος του Νοσοκομείου «Υγεία».


Με την ευκαιρία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία και τρίτης πεζογέφυρας στο Μαρούσι, ένα έργο που θα συνδέσει τις δύο πλευρές της πόλης μας και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για κατοίκους και επισκέπτες σε ένα πολυσύχναστο σημείο επί της Λεωφ. Κηφισίας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο