Την κατάργηση της διάταξης για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Δημάρχων, ζητά εκ μέρους των ομολόγων του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία της χώρας

Print Friendly, PDF & Email

Την κατάργηση της επίμαχης διάταξης που αφορά στο ασυμβίβαστο της επαγγελματικής δραστηριότητας των Δημάρχων ως αντισυνταγματικής, ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τα προεδρεία των αυτοδιοικητικών οργάνων Κ.Ε.Δ.Ε και Π.Ε.Δ.Α εκφράζοντας τη βούληση περισσότερων από 90 Δημάρχων, αριθμός που διαρκώς αυξάνεται.


Συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι στην επιστολή που απευθύνουν ενόψει της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητούν να συμπεριληφθεί άρθρο στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο με περιεχόμενο ‘καταργείται το άρθρο 16 του Νόμου του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010)’.


Στην επιχειρηματολογία τους στην επιστολή οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ως αυθαίρετη και αναιτιολόγητη τη συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς απουσιάζει από το σύνολο των ευνομούμενων κρατών της Ευρώπης και αποκλειστικό σκοπό έχει να αποκλείσει τους ικανούς και επιτυχημένους από την ενασχόλησή τους με την τοπική αυτοδιοίκηση.


Για το πλήρες κείμενο της επιστολής πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο