Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκε με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή την κορύφωση του Θείου Δράματος, με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο κ. Πατούλης παρέστη στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ενώ αργότερα παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου.

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης συνοδευόμενος από την οικογένεια του και Δημοτικούς Συμβούλους συμμετείχε επίσης με πλήθος πιστών στην Περιφορά του Επιταφίου, με το τελετουργικό να κορυφώνεται στη συνάντηση των Επιταφίων της Παναγίας Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στην πλατεία ΗΣΑΠ. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας τιυ Δήμου.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης είχε συμμετάσχει στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου σημειώνοντας:  «Τιμούμαι τους δικούς μας ανθρώπους με την περιφορά του Επιταφίου στο χώρο θλίψης, αλλά και ελπίδας που θα έλθει μέσα από την Ανάσταση του Κυρίου.» 

 

Σχετικά αρχείαΤην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκε με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_1


Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκε με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_2


Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκε με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο