Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκε με πλήθος πιστών στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μ. Σταυράκη Πατούλη, και τον γιο τους Αλέξανδρο, στην περιφορά του Επιταφίου της Ιεράς Μητρόπολης Αμαρουσίου.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, με τους υπόλοιπους ιερείς στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Πλήθος ενοριτών συνόδευσε τους Επιταφίους των Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων στην περιφορά και συνάντησή τους στην πλατεία Η.Σ.Α.Π.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Δ. Σμυρνή, ενώ υποβαστάζουν τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου κατά την περιφορά του στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.   


Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, γιορτάστηκε η Μεγάλη Παρασκευή στο Μαρούσι με το Θείο Δράμα να κορυφώνεται με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρέστη στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.


Το απόγευμα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε προσκύνημα στον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη και εν συνεχεία παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Αργότερα μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την οικογένειά του και δημοτικούς συμβούλους, συμμετείχε με πλήθος πιστών στην Περιφορά του Επιταφίου με το τελετουργικό μέρος να κορυφώνεται με τη συνάντηση των Επιταφίων της Παναγίας Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π. Τις ψαλμωδίες των Εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.


Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, είχε συμμετάσχει και στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.             


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο