Την επετειακή συναυλία για το Έπος του ’40 από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» απόλαυσε το κοινό στο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου

Print Friendly, PDF & Email

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» συγκίνησε το κοινό με τη συναυλία για το Έπος του ’40,  που έδωσε στο κατάμεστο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μετέφερε  η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης στο Οικοτροφείο Θηλέων του Αμαλίειου.
 «Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του Οικοτροφείου, που με μεγάλη αγάπη ανοίγει πάντα τις πόρτες του στις εκδηλώσεις του Δήμου και ιδιαίτερα της Χορωδίας. Είμαστε πάντα δίπλα σας και στηρίζουμε το σημαντικό έργο σας» ανέφερε απευθυνόμενη στη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Στο πρώτο μέρος του επετειακού αφιερώματος, μετά το θερμό καλωσόρισμα του κου Γεωργίου Βλάχου, μέλους του Δ.Σ. του Οικοτροφείου, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα για την Εθνική Επέτειο και η Μικτή Χορωδία ερμήνευσε το τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά», σε στίχους  Μ. Τραϊφόρου, μουσική Μ. Σουγιούλ και επεξ. Κ. Θ. Ευαγγελάτου.

Η Πρόεδρος της Χορωδίας κα Πόπη Κάβουρα, άνοιξε το δεύτερο μέρος της συναυλίας , κατά το οποίο η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Όλγας Αλεξοπούλου ερμήνευσε το έργο «Αλβανία», σε στίχους Πυθαγόρα, μουσική Γ. Κατσαρού και επεξ. Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.                                                                                               Η ερμηνεία ενθουσίασε το κοινό και ιδιαίτερα στα τραγούδια «Νύχτα ευλογημένη», «Έφεδρος ανθυπολοχαγός», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», « Μάνα μου κρύψε το σπαθί», με σολίστ την Αντιδήμαρχο κα Ρένα Χαλιώτη.

Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε η μαέστρος κα Όλγα Αλεξοπούλου, την επεξεργασία των ιστορικών κειμένων η κα Αγγελική Κωνσταντίνου και το « Γράμμα από το Μέτωπο» αφηγήθηκε ο Γιάννης Σακκάς. Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί:
Γιώργος Κούβελας στο μπουζούκι, Αχιλλέας Παναγούλης στο Ακορντεόν και Μανόλης Παπαγιάννης στο Πιάνο.

Στη επετειακή εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταθούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πέτρος Κόνιαρης και Ελένη Βλάχου Σταματάκη. 

 

Σχετικά αρχείαΤην επετειακή συναυλία για το Έπος του ’40 από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» απόλαυσε το κοινό στο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου_1


Την επετειακή συναυλία για το Έπος του ’40 από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» απόλαυσε το κοινό στο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου_2


Την επετειακή συναυλία για το Έπος του ’40 από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» απόλαυσε το κοινό στο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο