Την επανεκκίνηση της δομής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στο Μαρούσι χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Από όποια θέση και αν βρεθώ θα στηρίξω και θα πραγματοποιήσουμε το όραμα για τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής φιλοξενίας των παιδιών μας

 

Την επανεκκίνηση της δομής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μαρούσι (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, το οποίο θα συνεχίσει να φιλοξενεί και να προσφέρει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, μετά από προσωπική του παρέμβαση και την ευγενική χορηγία του Ομίλου CCC μέσω του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. 

Στο χαιρετισμό του προς τις οικογένειες των παιδιών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζοντας τη ικανοποίηση του για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου υπογράμμισε:
«Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο τιμόνι του Δήμου το 2007, μεριμνήσαμε για τη δημιουργία του «σπιτιού» των παιδιών μας, σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, που μπόρεσαν να επιχορηγήσουν τη δική μας βούληση και το δικό σας όραμα, καθώς και σε αυτό τον τομέα το κράτος διαχρονικά δεν έχει ενσκύψει σε αυτά τα παιδιά και πολλές φορές έχει αφήσει τις οικογένειες μόνες τους.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να επανεκκινήσουμε τη διαχείριση του Κέντρου με τη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων, ώστε να έχετε την απόλυτη δυνατότητα στήριξης, φιλοξενίας και δημιουργικής εκπαίδευσης των παιδιών.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην ευγενική χορηγία του Ομίλου CCC και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου κ. Σουχέλ Σαμπάγ, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, σημείωσε: «άνθρωποι οραματικοί όπως ο κ. Σαμπάγ, που έχουν τη δυνατότητα συνδρομής και τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και μέσα από την προσωπική φιλία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ως πρεσβευτές της ειρήνης για τον Παλαιστινιακό λαό, συνδράμουν την προσπάθεια όλων όσων αγαπούν τα παιδιά, με την ελπίδα ότι όλοι μαζί ως μία οικογένεια θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά αυτά τα οποία αγαπάμε σαν δικά μας παιδιά.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κάνοντας ειδική αναφορά στο όραμά του, που σχετίζεται με τη δεύτερη ευκαιρία των παιδιών αυτών, όπως δομές ημερήσιας  νοσηλείας, φιλοξενίας κ.α επεσήμανε ότι « μέχρι σήμερα έγιναν πολλές προσπάθειες, αλλά δεν υπήρχαν γρήγορες χρηματοδοτήσεις από άλλες αυτοδιοικητικές δομές, ώστε σήμερα να είμαστε σε αυτή τη θέση» και εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη του στα παιδιά και στις οικογένειές τους  εξέφρασε τη διαβεβαίωση:
«Από όποια θέση και αν βρεθώ θα στηρίξω και θα πραγματοποιήσουμε το όραμα για τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής φιλοξενίας των παιδιών μας.»

Στο Κέντρο, που στελεχώνεται από 5 ειδικούς επιστήμονες, θα φιλοξενούνται 20 παιδιά, πέντε ημέρες την εβδομάδα και για 5 ώρες κάθε μέρα από το μεσημέρι και μετά.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ζήκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης με την Αντιπρόεδρο Αικατερίνη Ιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και η Πρόεδρος του Σωματείου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Εστία» Σοφία Κοντοπούλου.

 

Σχετικά αρχείαΤην επανεκκίνηση της δομής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στο Μαρούσι χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_1


Την επανεκκίνηση της δομής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στο Μαρούσι χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο