Την Ελληνική μουσική ταξίδεψε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Μπελφόρ της Γαλλίας

Print Friendly, PDF & Email

Η Δημοτική Αρχή της αδελφοποιημένης πόλης του Μπελφόρ δήλωσε τη στήριξή της για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο Μαρούσι     

Στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής FIMU, στο γραφικό Μπελφόρ της Βόρειας Γαλλίας, συμμετείχε η ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές βραδιές στους χιλιάδες επισκέπτες με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Β. Τσιτσάνη, Γ.Ζαμπέτα, Μ. Χιώτη και άλλων μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών, ενώ ερμήνευσε και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας.                    

Η εξαιρετική παρουσία της Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις θετικότατες εντυπώσεις των παριστάμενων στις συναυλίες που έδωσε, γεγονός για το οποίο έλαβε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου στο Διεθνές Φεστιβάλ FIMU, εντάσσεται στο πλαίσιο της αγαστής  συνεργασίας  που έχει αναπτυχθεί με το Μητροπολιτικό Δήμο του Μπελφόρ, και ειδικότερα με την αδελφοποιημένη πόλη Tilleul, η οποία ανήκει στο Μητροπολιτικό Δήμο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές ανταλλαγές επισκέψεων  εκπροσώπων των δύο πλευρών, καθώς και ανταλλαγές πολιτισμού και τεχνογνωσίας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.       

 Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου στο Διεθνές Φεστιβάλ συνόδευσε  εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.
Κατά την παραμονή της στο Μπελφόρ η κα Χαλιώτη μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό  του Δημάρχου Αμαρουσίου σε σειρά επαφών που είχε με το Δήμαρχο της πόλης Damien Meslot, την Αντιδήμαρχο Delphine Mentre, καθώς και με τον  Έλληνα Ομογενή από την Κεφαλονιά Αντιδήμαρχο Μιλτιάδη Κωσταντακάτο.                                                                                    

   Όπως τους ανέφερε, προσωπική βούληση του Δημάρχου κου Γ. Πατούλη είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η εποικοδομητική συνεργασία  των δύο Δήμων, καθώς και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας του ιατρικού τουρισμού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής -σημείωσε- είναι να καθιερωθεί το Μαρούσι σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.

Η Διοίκηση του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπλεφόρ αγκάλιασε με μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία και πρόταση εξωστρέφειας του κου Πατούλη, όπως τους την ανέπτυξε η κα Χαλιώτη και δήλωσαν  την απόφασή τους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και να στηρίξουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφεραν, στο αμέσως χρονικά διάστημα ο Δήμαρχος Damien Meslot με αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφθεί το Μαρούσι, προκειμένου να συναντηθεί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου.
 Παράλληλα συζητήθηκε η συνεργασία των Δημοτικών Ωδείων για την προώθηση της μουσικής παιδείας στη νεολαία.                                            

Υπό τη γενική επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου κας Φωτεινής Κοσκόρου  και με τη συνοδεία της Ορχήστρας των Καθηγητών η υψίφωνος Καθηγήτρια Μονωδίας κα Χριστίνα Σπηλιακοπούλου ερμήνευσε τραγούδια στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, που συγκίνησε τους Γάλλους που σιγοτραγούδησαν μαζί της. Επίσης μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου ερμήνευσαν ο Μιχάλης Λάμπρου και ο Φίλιππος Πασσαλίδης.  

Την Ελληνική μουσική αντιπροσωπεία αποτελούσαν επίσης:
Μιχάλης Κουμουτσάκος (πιάνο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο), Βασίλης Κωστέας (drums), Γιώργος Βόλης (βιολί και μπάσο), Φίλιππος Πασσαλίδης (κιθάρα), Αλέξανδρος Μαντάς (μπουζούκι),ενώ στο ακορντεόν συνόδευσε η κα Φωτεινή Κοσκόρου.
Προσκεκλημένος του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντακάτου, λόγω της παλαιάς φιλίας που τους συνδέει ήταν ό Πρόεδρος του Συλλόγου Σωρού και Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος» κ. Αθανάσιος Νησιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στις συναυλίες της Ελληνικής αντιπροσωπείας.

 

Σχετικά αρχείαΤην Ελληνική μουσική ταξίδεψε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Μπελφόρ της Γαλλίας (1)


Την Ελληνική μουσική ταξίδεψε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Μπελφόρ της Γαλλίας (2)


Την Ελληνική μουσική ταξίδεψε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Μπελφόρ της Γαλλίας (3)


Την Ελληνική μουσική ταξίδεψε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Μπελφόρ της Γαλλίας (4)

Μετάβαση στο περιεχόμενο