Την Ελληνίδα Μητέρα τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία του Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 61 KB


download _.jpg file 36 KB


download _.jpg file 78 KB


download _.jpg file 72 KB

Tην Ελληνίδα    γυναίκα και   μητέρα τιίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου, σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με το Πνευματικό Κέντρο και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαίου 2007, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,  με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας   Ημέρας της   Μητέρας.


Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Ελληνίδα μητέρα και ο ρόλος της στη σύγχρονη κοινωνία».


Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της μητέρας, ως φορέα ζωής και στηλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης-αφιερώματος στην ελληνίδα μητέρα ήταν η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ.Ελευθερία Μπερνιδάκη, γνωστή για την προσφορά της σε θέματα ελληνικού πολιτισμού, σε κοινωνικά ζητήματα, καθώς και σε θέματα αναπηρίας.
Η κ. Μπερνιδάκη αναφέρθηκε στο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ελληνίδα μητέρα καθώς εκτός από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις καλείται να καλύψει όλες τις ανάγκες του σπιτιού, των παιδιών και τις προσδοκίες του συζύγου της μπαίνοντας στο δίλημμα «πως να συνδυάσει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον παραδοσιακό της ρόλο και στη φιλοδοξία της για την επαγγελματική της ανέλιξη και πως θα αποφύγει τον εφιάλτη της συνύπαρξης της αποτυχημένης μητέρας με το όνειρο της επαγγελματικής εξέλιξης» και πρόσθσε:
«Η ενίσχυση της γυναίκας-μητέρας στο δύσκολο λειτούργημα που καλείται να υπηρετήσει πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο ρόλος της γυναίκας στη δημιουργία νέων ανθρώπων, είναι προνόμιο και δώρο του Θεού προς αυτήν. Αυτό το θείο δώρο πρέπει όλοι μας να το προστατεύσουμε και να το σεβόμαστε με κάθε τρόπο. ΄Ολοι πρέπει να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της. Μια αποστολή που χρειάζεται συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθεια από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς».


Η κ. Μπερνιδάκη αναφέρθηκε τέλος στο κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης 2004-2008 για τη γυναίκα, βασικοί άξονες του οποίου είναι: Ο περιορισμός των εμποδίων πρόσβασης των γυναικών στα εκπαιδευτικά συστήματα και την αγορά εργασίας, η ουσιαστική στήριξη του διπλού ρόλου γυναίκας-μητέρας με δέσμη μέτρων στήριξης αυτού του ρόλου στους χώρους εργασίας με την παροχή της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας, η ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του νέου ζευγαριού και η αποτελεσματική στήριξη και ενθάρρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών αλλά και η αλλαγή, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων, όπως για παράδειγμα ο νόμος πλαίσιο για τη δια βίου μάθηση, ο νόμος για τις ίσες ευκαιρίες στους χώρους εργασίας και η ανακήρυξη του έτους 2007 ως ευρωπαϊκού έτους ίσων ευκαιριών για όλους, αποτυπώνουν μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αρνητικών διακρίσεων κατά των γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων.


Το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, που απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους, μετέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πουλόπουλος ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η  προσφορά της Ελληνίδας μητέρας είναι μεγάλη. Αποτελεί το στυλοβάτη της οικογένειας και τον πυρήνα της  ελληνικής κοινωνίας .Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μια καλή αφορμή για ν΄ αναλογισθούμε τον αγώνα που δίνει  σήμερα η  Ελληνίδα για να υπηρετήσει τον μητρικό της ρόλο και να μεγαλώσει  σωστά τα παιδιά της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας. Την προσφορά αυτή πρέπει να θυμόμαστε και να τιμάμε ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο