Την έκθεση ζωγραφικής με έργα Κρητών δημιουργών εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Γ. Μαριδάκη στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα Κρητών δημιουργών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ξεναγείται στην έκθεση των 35 Κρητών ζωγράφων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το ζωγράφο Γεώργιο Κριμιζάκη και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Γ. Μαριδάκης. Το έργο προσέφερε στον κ. Πατούλη ως αναμνηστικό δώρο ο κ. Κριμιζάκης.Η ζωγράφος Φανή Ρουμελιώτη – Μαργαρίτη βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Γ. Μαριδάκη για την προσφορά ενός έργου της στην Ένωση.Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που ακολούθησε, μετά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης των Κρητών ζωγράφων, με χορούς και τραγούδια της Κρήτης.


Μία πλούσια έκθεση ζωγραφικής με έργα 35 Κρητών δημιουργών, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης». Περισσότερα από 100 έργα,  προσωπογραφίες, θαλασσογραφίες, αγιογραφίες, σκίτσα, χαρακτικά, έργα αφηρημένης τέχνης, ελεύθερου σχεδίου και νεκρής φύσης, συνθέτουν την έκθεση των Κρητών ζωγράφων, με θεματολογία επηρεασμένη από την ιστορία, την κουλτούρα και το φυσικό περιβάλλον της Μεγαλονήσου.


Την έκθεση ζωγραφικής εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Γεωργίου Μαριδάκη, βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Κρητικών Σωματείων, καλλιτεχνών και του φιλότεχνου κοινού.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους Κρήτες δημιουργούς για τη σημαντική παρουσία τους στην έκθεση, που υπογραμμίζει την εξαιρετική καλλιτεχνική τους έμπνευση και δημιουργία, καθώς και την Παγκρήτια Ένωση για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του πολιτιστικού αυτού γεγονότος  στο ιδιαίτερο  χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου με την Παγκρήτια Ένωση- σημείωσε- θα συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες να παράγουμε πολιτισμό και να προσφέρουμε  δημιουργικές διεξόδους ψυχαγωγίας στους πολίτες.


Από την πλευρά του ο κ. Μαριδάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την τιμητική παρουσία του στην έκθεση, προσθέτοντας ότι η έκθεση Κρητών ζωγράφων έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε και να ενισχύσουμε αυτό το θεσμό με τη διοργάνωση ετήσιας έκθεσης.


Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικό και χορευτικό συγκρότημα με χορούς και τραγούδια της Κρήτης, ενώ στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε  κέρασμα με ρακί και κρητικά εδέσματα.        


Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι ζωγράφοι: Αλεξάκης Στυλιανός / Αναστασοπούλου Φαίη / Βαγιωνάκη Αμαλία / Βασιλάκη Σόνια / Βρουλάκη ʼρτεμις / Δουκουμετζάκης Μιχαήλ / Ερινάκης Δημήτριος / Ζενετζής Βασίλειος / Θεοδοσάκης Εμμανουήλ / Θεοδοσάκης Μιχαήλ / Κελαϊδή–Αποστολάκη Μαρία / Κοκονάκη Αγγελική / Κουβίδου Ευαγγελία / Κουκλινού Καλλιόπη / Κουμαντάκη Δήμητρα / Κουναλάκη Μαρία / Λαμπράκης Ιωάννης / Μακράκη Αικατερίνη / Μαραγκουδάκη Μαρία / Νικολακάκη Εύα / Παλιεράκη ʼννα / Περράκη Μαρία / Πετειναράκη Χρυσάνθη / Πλουμή Τούλα / Πολιτάκη Μαρία / Πορταλάκη Σοφία / Ρουμελιώτη Μαργαρίτη Φανή / Σάλλα Τιττίκα / Σκεπετζή Χρυσούλα / Σκουλά Μαρία / Χριστοβασίλη Μαρία/ Αντωνακάκη ʼννα/ Κελαϊδάκη Μαρία/ Κριμιζάκης Γεώργιος.
Επίσης ο πατέρας Μανώλης Δανδουλάκης από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμαρουσίου με τα έργα «Ο Πρωτομάστορας», στο οποίο αποτυπώνει τη δύναμη της Δημιουργίας του Σύμπαντος και «Ο Εσταυρωμένος» στο οποίο παρουσιάζει την ματαιοδοξία του ανθρώπου σε αντιδιαστολή με την αγάπη του Θεού. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των έργων του είναι η παράθεση ποιήματος, εννοιολογικά σχετικό με το νόημα του πίνακα ζωγραφικής.
                
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης οι π. Υπουργοί, βουλευτές της Ν.Δ.Προκόπης Παυλόπουλος και Ιωάννης Πλακιωτάκης, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κ. Νικόλας Αλεπούς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας Χαράλαμπος Σαλβαράκης, ο Πρόεδρος Π.ΟΣ.Κ. Μανώλης Πατεράκης και πολλοί Πρόεδροι Κρητικών Σωματείων.                       
                    
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή 25 Μαρτίου.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά & Σάββατο: 10:00-13:00 &18:00–21:00, Κυριακή 10:00 -16:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο