Την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής επτά εικαστικών δημιουργών του Ροταριανού Ομίλου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Χ. Μάντουκα, την υπεύθυνη για την επιμέλεια της έκθεσης Α. Χρυσικού και το μέλος του Ομίλου Ρ. Ζέρη (δεξιά).  Επίσης με τις ζωγράφους Β. Φιλίππου, Σ. Παπαγιάννη, τη Γραμματέα του Ομίλου Α. Καλλιέρου, τον ιστορικό και κριτικό τέχνης Ν. Μοσχονά και το Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Αλεπού.
|download file .jpg 82KB|

 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, παρουσία της ζωγράφου Σίνη Παπαγιάννη και του Δημοτικού Συμβούλου Ν. Αλεπού.
|download file .jpg 98KB|

 
Το έργο «Δρομείς» του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, το οποίο έχει βραβευθεί σε διεθνή διαγωνισμό και εκτίθεται στο αεροδρόμιο του Σικάγο.
|download file .jpg 80KB|

 
Μέρος από το έργο «Κορμοί» της ζωγράφου ʼντζελα Κοροβέση που εκτίθενται στην έκθεση.
|download file .jpg 123KB|


Την έκθεση επτά εικαστικών δημιουργών που διοργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης παρουσία μελών του Ομίλου και πλήθους από το φιλότεχνο κοινό.
      
Πέντε ζωγράφοι παρουσιάζουν στην έκθεση δείγματα της δουλειάς τους, περιβάλλοντας με φιλική διαλεκτική διάθεση τις δημιουργίες των δύο γλυπτών.
 Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης κ. Νίκος Μοσχονάς στην τοποθέτησή του για τους εικαστικούς δημιουργούς που εκθέτουν το έργο τους σημείωσε:«Η αισιόδοξη οπτική του Τάσου Δήμου, με την έκφραση ανοιξιάτικης εσωτερικής διάθεσης, όπου πρωτοστατούν οι παιδικές και εφηβικές μορφές, συνδιαλέγεται με τα γόνιμης πνοής, σαφώς ελλαδικά εκλεκτικά τοπία της Σύνης Παπαγιάννη. Τα εξαιρετικής σχεδιαστικής τεχνικής φυσιοκρατικά έργα της ʼντζελας Πετρόχειλου στέκονται αντιστικτικά απέναντι στα εκρηκτικά χρώματα και τα εσωστρεφή τοπία και πρόσωπα της Ρένας Φλώρου, αλλά και τα εξπρεσιονιστικά ύφους έργα που εμπνεύστηκε η Βάλυ Φιλίππου.
Μέσα σε αυτό το εικαστικό περιβάλλον στέκονται τα γλυπτά του Θόδωρου Παπαγιάννη και της Αγγέλικας Κοροβέση με κοινό ενωτικό στοιχείο την κίνηση και τον παλμό των φυσικών σωμάτων. Το πέταγμα των πουλιών και το τρέξιμο των αθλητών δρομέων του Παπαγιάννη βρίσκονται σε αγαστή σχέση με τους ισορροπιστές της Αγγέλικας Κοροβέση που η παλμική τους κίνηση παράγει το ιδιάζον ηχόχρωμα.»


Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής έκθεσης που φιλοξενείται στο Δημαρχείο ο κ. Πατούλης εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στους δημιουργούς για το σημαντικό έργο τους και στο Ροταριανό Όμιλο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» για την πρωτοβουλία  διοργάνωσης της έκθεσης υπογράμμισε:
« Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία που παράγει πολιτισμό στην πόλη μας, αναδεικνύει και προωθεί την πολιτιστική μας ταυτότητα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν η τέχνη μέσα από την εικαστική έκφραση σημαντικών καλλιτεχνών αποτελεί ένα φωτεινό σηματοδότη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και παράδοσης  και κίνητρο για όλους μας να κοιτάξουμε με ελπίδα και αισιοδοξία το αύριο.»                              


Στην έκθεση παραβρέθηκαν επίσης Πρόεδροι και Διοικητές Ροταριανών Ομίλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Αλεπούς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων όμορων Δήμων.          


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου 2011 και λειτουργεί από τις 12:00 – 21:00. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο