Την εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου χαιρέτησε ο Δήμαρχος της πόλης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 118KB|


|download file .jpg 167 KB|


Γ. Πατούλης: Είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε μαζί σας και να σας παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε αναλλοίωτα τα γνωρίσματα της Κρήτης και να τα μεταφέρετε στις επόμενες γενιές

Ανάμεσα σε πολίτες του Αμαρουσίου που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη είχε την ευκαιρία να βρεθεί  και να συνομιλήσει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς» με θέμα:
 «Η Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την Κυριακή 5 Απριλίου, με ομιλητές τον συγγραφέα – βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Γιατρομανωλάκη και τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξέφρασε τα θερμά του συναισθήματα που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται μαζί τους κοινές ρίζες και εικόνες από το όμορφο νησί την Κρήτη, ενώ αναφερόμενος στο κρητικό στοιχείο που υπάρχει στο Μαρούσι τόνισε χαρακτηριστικά « Στο Μαρούσι η καρδιά της Κρήτης χτυπά πολύ δυνατά.»                    
 Παράλληλα εξήρε το έργο της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου η οποία όπως τόνισε δίνει δυναμικό παρόν και αγωνίζεται με σθένος και πείσμα να διατηρήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν την Μεγαλόνησο.
Όσον αφορά την υποστήριξη του Δήμου σε πρωτοβουλίες συλλόγων και φορέων που έχουν στόχο να διαφυλάξουν αρχές και αξίες  του τόπου μας ο κ. Δήμαρχος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι στο πλευρό τους και στηρίζει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε πρωτοβουλία τους.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω τόνισε ότι « είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε μαζί σας και να σας παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε αναλλοίωτα τα γνωρίσματα της Κρήτης και να τα μεταφέρετε στις επόμενες γενιές.»

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο