Την άρση ή μερική άρση του ασυμβίβαστου της δικηγορικής ιδιότητας Δημάρχων ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, με επιστολή του το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Την άρση ή μερική άρση του ασυμβίβαστου της δικηγορικής ιδιότητας Δημάρχων ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με επιστολή του το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και υποστηρικτές μεγάλη μερίδα Δημάρχων της χώρας.


Στο περιεχόμενο της επιστολής του, το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση θέτει υπόψη του Υπουργού Δικαιοσύνης το ζήτημα του ασυμβίβαστου της δικηγορικής ιδιότητας για επαγγελματίες που ασκούν το Δημαρχιακό αξίωμα. Όπως ορίζει το αρ. 31 του Ν. 4194/2013 οι Δήμαρχοι με την ιδιότητα του δικηγόρου τίθενται σε υποχρεωτική αναστολή άσκησης του λειτουργήματός τους.


Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται να ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα ώστε οι Δήμαρχοι αλλά και οι Περιφερειάρχες να επιτρέπεται να ασκούν τη δικηγορία εκτός των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων της χώρας.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η παραπάνω ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας να ασχοληθούν με τα κοινά επειδή διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αντιθέτως, με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθεί ο κύκλος των ενασχολούμενων με την τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχημένους επαγγελματίες και ανθρώπους που προέρχονται από τα ενεργά τμήματα της κοινωνίας και με πείρα στον επαγγελματικό στίβο».

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη σχετική επιστολή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο