Την ανάκληση της απόφασης για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τη διεκδίκηση παραχώρησής του προς χρήση από τον Δήμο ζήτησε από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Την καταγγελία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, και τη διεκδίκηση της παραχώρησης του χώρου προς χρήση από τον Δήμο, έθεσε υπόψη του αν. Υπουργού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους όπου του εξέθεσε τις προτάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε για τη βελτίωση του εθνικού πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων από τους δήμους. Παραδίδοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με την οποία καταγγέλλεται η απόφαση για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης για τον Χ.Ε.Υ Νερατζιώττισης που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Στην υπ’ αριθμ. 171/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλεται η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η άποψη του Δήμου Αμαρουσίου και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα υπάρχοντα δεδομένα στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό αλλά και για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης που καθορίστηκαν, μεταξύ των οποίων, χρήσεις ξενοδοχείων, εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτηρίων, ο κ. Πατούλης, ζήτησε την άμεση κατάργησή της.

Επίσης, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητείται:

«η ακύρωση της πώλησης του Χ.Ε.Υ Νερατζιώτισσας και η ματαίωση της οποιαδήποτε εκποίησης – ανάπτυξης και των υπόλοιπων Χ.Ε.Υ που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου δεδομένου ότι η υπέρμετρη δόμηση στο Μαρούσι, έχει στερήσει από την πόλη ελεύθερους χώρους πρασίνου»

«η διεκδίκηση των χώρων αυτών (Χ.Ε.Υ) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου για την άμεση παραχώρηση τους από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ προς τον Δήμο με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων και την επέκταση του πρασίνου της πόλης».
 

 

Σχετικά αρχείαΤην ανάκληση της απόφασης για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τη διεκδίκηση παραχώρησής του προς χρήση από τον Δήμο ζήτησε από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο