Την ανάγκη πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 120KB|


 


Σε ένα μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας έχει εξελιχθεί η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας. Την ανάγκη  να ληφθούν μέτρα, για την προστασία των παιδιών ,από τη μεγάλη αυτή απειλή , τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος  Πατούλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης  που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου), από τα περιοδικά  Forma και Παιδί και Νέοι Γονείς, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο  που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην πρόληψη του ανησυχητικού αυτού φαινομένου.
«Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται πλέον ως ένα χρόνιο και δυσεπίλυτο νόσημα της εποχής μας. Ενώ μέχρι πρόσφατα η επιστημονική κοινότητα είχε τα μάτια της στραμμένα στον ενήλικο κόσμο, η διαπίστωση ότι το πρόβλημα σε παιδιά και έφηβους έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις , έκανε επιτακτική την ανάγκη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην πληθυσμιακή αυτή ομάδα.»,τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα στοιχεία έρευνας  η οποία διεξήχθη σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, από την Επιστημονική Ομάδα του «Λόγω Διατροφής».Όπως προέκυψε 1 στα 3 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών είναι υπέρβαρα. Μάλιστα τα κορίτσια εμφάνισαν  υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε σχέση με τα αγόρια.(30.6% και 26,5% αντίστοιχα)

Από την ανάλυση των Ημερολογίων Καταγραφής Γευμάτων των παιδιών προέκυψε ότι η μέση πρόσληψη θερμίδων ,φτάνει τις 2.300 υπερβαίνοντας κατά πολύ τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες των παιδιών, που υπολογίζονται σε 1.800, ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε βιταμίνες C,D,E και Κ ,σε σίδηρο και ασβέστιο.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο