Την ανάγκη όλοι μας να κατέχουμε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε σεμινάριο προς γονείς και αθλητές ξιφασκίας

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους γονείς σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Γονείς και αθλητές του συλλόγου ξιφασκίας παρακολούθησαν το σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες.Μέλος της Ε.Δ.Ο.Κ κατά την παρουσίαση της στο πλαίσιο του σεμιναρίου.


 


Την αναγκαιότητα όλοι μας να διαθέτουμε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για να είμαστε σε θέση να φανούμε χρήσιμοι σε ένα έκτακτο περιστατικό, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε τοποθέτησή του στο πλαίσιο σεμιναρίου για τις πρώτες βοήθειες που φιλοξενήθηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό με συμμετέχοντες τους γονείς του σταθμού, γονείς αλλά και αθλητές ξιφασκίας του Οπλομαχητικού Συλλόγου Αμαρουσίου.


Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών περιλάμβανε εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση όπως και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής. Την ευθύνη της παρουσίασης ανάλαβαν μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ).


Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα καθένας μας να γνωρίζει πώς να διαχειριστεί μία έκτακτη κατάσταση ανάγκης γιατί με την επέμβασή του μπορεί να σώσει μία ζωή. Για τον λόγο αυτό και στο εξωτερικό, όπως επεσήμανε, η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών αποτελεί μέρος του διδακτικού προγράμματος των παιδιών.


Ο κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο σεμινάριο, αναφέρθηκε και στη σημαντική προσφορά των εθελοντών διασωστών, όπως και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου σε επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού του που απασχολείται σε καίριες υπηρεσίες όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί.


Την εκπαίδευση παρακολούθησαν γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, όπως και γονείς και αθλητές ξιφασκίας του Οπλομαχητικού Συλλόγου Αμαρουσίου. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο