Την ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,στο πλαίσιο του χαιρετισμού του σε επιστημονική ημερίδα

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάγκη για  ένα σύγχρονο  σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και θα αξιοποιεί το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,στο πλαίσιο του χαιρετισμού  του, στην Ημερίδα  που διοργάνωσε το Daily Pharma News, με τίτλο «1ο Evidence Based Healthcare Conference»  στις 26 Απριλίου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής των διαγνωστικών και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και  των μητρώων των ασθενών και επεσήμανε την αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στο σημαντικό αυτό έργο.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει να «πυροβολεί» τους παρόχους και να  επιτελέσει το έργο της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που θα προσφέρει  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες .Ο ιατρικός κόσμος απέδειξε από την πρώτη στιγμή, το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον  διέπει κατορθώνοντας να εφαρμόσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Τα ίδια αντανακλαστικά πρέπει να επιδείξει και το Υπουργείο Υγείας ,γιατί δυστυχώς βλέπουμε ότι οι ταχύτητες είναι μικρές ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Στο πλαίσιο της ημερίδας ,μια ενδιαφέρουσα ομιλία για  την ανάγκη χρήσης των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, έκανε ο  Φ. Πατσουράκος, ταμίας του ΙΣΑ. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «τα διαγνωστικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται για την σωστή διάγνωση και διαφύλαξη της υγείας και δευτερευόντως φυσικά για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και την οικονομία έχοντας επίσης και εκπαιδευτικό ρόλο. Σκοπός είναι να επιτυγχάνεται το καλύτερο επιστημονικό αποτέλεσμα, με την μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη  τη σχέση κόστους-οφέλους »

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

Σχετικά αρχείαΤην ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,στο πλαίσιο του χαιρετισμού του σε επιστημονική ημερίδα_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο