Την αμοιβαία βούληση για την προστασία του Δάσους Συγγρού εξέφρασαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Α. Σαπουνά, στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή τους

Print Friendly, PDF & Email

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη με το νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Δρ. Αθανάσιο Σαπουνά, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κου Ευθύμιου Τσίγκα και του Διευθυντή του ΙΓΕ κου Γεώργιου Μπαλωματή.  

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου με το ΙΓΕ σε όλα τα επίπεδα, ειδικότερα όσον αφορά στην προστασία του Δάσους και στην ενίσχυση – συνέχιση του κοινωφελούς έργου του ΙΓΕ.

Ο νέος Πρόεδρος του ΙΓΕ σημείωσε ότι το Δάσος έχει ανεκτίμητη αξία και ότι προσβλέπει στην πολύτιμη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής για τη φύλαξη και την καθαριότητά του.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πρόθεση του ΙΓΕ για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, με σκοπό όχι μόνο την προστασία και την ανάδειξη το δάσους, αλλά και τη συνολική αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΕ και των υποδομών του, στο πλαίσιο των κανόνων του κληροδοτήματος.

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε ότι είναι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η προστασία του Δάσους, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα πνεύμονα πρασίνου, αλλά και πολύτιμο κόσμημα για την πόλη μας. Επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το ΙΓΕ και με την αρωγή των αρμόδιων φορέων, θα αναλάβει τη φύλαξη και την προστασία του Δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ θα συνεχίσει να μεριμνά για το Δάσος, για την καλή λειτουργία των Σχολείων των Αναβρύτων, και την ασφάλεια των περιπατητών και των δημοτών που επισκέπτονται το Δάσος.

Τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου όσο και ο Πρόεδρος του ΙΓΕ εξέφρασαν την αμοιβαία βούλησή τους για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την προστασία του Δάσους Συγγρού.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο (1) από την πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Α. Σαπουνά.


Στιγμιότυπο (2) από την πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Α. Σαπουνά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο