Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου για τη μη κατάργηση και συγχώνευση του ΙΓΕ και τις πρωτοβουλίες για την προστασία του Δάσους Συγγρού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με την  Πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρ.Θεοδωρακοπούλου και τη Γραμματέα Κ.Μητρογώγου, παρουσία των Αντιδημάρχων Σπ. Σταθούλη και Β. Κόκκαλη.


Την πάγια θέση του για τη μη κατάργηση του ΙΓΕ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του Δάσους Συγγρού και την ενσωμάτωση του στο Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ επαναβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.          


Με υπόμνημά του ο Δήμος Αμαρουσίου είχε δημοσιοποιήσει πρώτος εδώ και αρκετό διάστημα την κάθετη αντίθεσή του για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας ανυποχώρητος στην άποψη ότι πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ο δασικός χαρακτήρας του Δάσους Συγγρού, καθώς αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.


Στη συζήτηση με την Πρόεδρο κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και τη Γραμματέα κα Καλλιόπη Μητρογώγου,ο κος Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Σύλλογο για την κατηγορηματική θέση του Δήμου Αμαρουσίου στο ζήτημα της μη κατάργησης και  συγχώνευσης του ΙΓΕ.


Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις παρεμβάσεις που με προσωπική του πρωτοβουλία έχουν αναληφθεί προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με την επισήμανση προς την Κεντρική Εξουσία ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε συγχώνευση του ΙΓΕ με οιονδήποτε άλλον Οργανισμό, καθώς το Δάσος Συγγρού αποτελεί τελευταία όαση πρασίνου στην Αττική και στα Βόρεια Προάστια».                      


Επίσης, στη συνάντηση υπήρξε συνεννόηση για την διοργάνωση εκπαιδευτικών ασκήσεων πυροπροστασίας και ασκήσεων ετοιμότητας σε συνεργασία με τους εθελοντές της πόλης, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας του Δάσους Συγγρού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.      


Παράλληλα, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης επανέλαβε την πάγια θέση του για την προστασία και τη διαφύλαξη του Δάσους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγεται η διάνοιξη νέων μονοπατιών, προκειμένου να περιφρουρηθεί η φυσικότητα του Δάσους,που αποτελεί σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας τόσο των κατοίκων του Αμαρουσίου, όσο και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ’ μέρους της Διοίκησης οι Αντιδήμαρχοι κος Σπύρος Σταθούλης και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο