Την αδελφοποίηση της πόλης του Αμαρουσίου με τα Πριγκηπονήσια στην Κωνσταντινούπολη συμφώνησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη Ιάκωβο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πριγκηπονήσων Ιάκωβο κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.
|download file .jpg 99Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Πριγκηπονήσων Mustafa Farsakoglu.
|download file .jpg 138Kb|


Με την Εκκλησιαστική και Δημοτική Αρχή στα Πριγκηπονήσια συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων Ιάκωβος υποδέχθηκε θερμά τον κ. Πατούλη στην Ιερά Μητρόπολη, όπου μεταξύ άλλων  συνομίλησαν για κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς και για την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά που φέρουν τόσο το Μαρούσι, όσο και τα Πριγκηποννήσια.  Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Mustafa Farsakoglu με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία.

Ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε μάλιστα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιάκωβο και τον Δήμαρχο Mustafa Farsakoglu, με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σύντομα να προχωρήσει η αδελφοποίηση της πόλης του Αμαρουσίου με τα Πριγκηπονήσια, ώστε οι πολίτες τους να έλθουν κοντά και να γνωρίσουν την ιστορία και τις παραδόσεις τους.

Τα Πριγκηπονήσια είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, στο στόμιο του κόλπου της Νικομηδείας. Αποτελείται από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος).

Μετάβαση στο περιεχόμενο