Τιμητική πλακέτα απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τη συνεισφορά του στο έργο του, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Λ. Καζακόπουλος απονείμει τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την σημαντική υποστήριξη και τη συνεισφορά του στο έργο του Ινστιτούτου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα της εκδήλωσης του Ι.Γ.Ε. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων λειτουργίας του.Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ξεναγούνται στο Μουσείο με τις παραδοσιακές ελληνικές  κυψέλες.Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αθ. Τσαυτάρη και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη βιβλιοθήκη της Ελληνικής Γεωργικής Εταιρείας από τον  Διευθυντή του Ι.Γ.Ε. Γ. Μπαλωτή.


Τιμητική πλακέτα απένειμε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο. Γιώργο Πατούλη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, τιμώντας στο πρόσωπο του κάθε πολίτη του Αμαρουσίου, καθώς και τον ίδιο προσωπικά για την υποστήριξη και τη συνεισφορά στο έργο του Ινστιτούτου.


Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων λειτουργίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (1901 – 2011), καθώς και με τη συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο της Ιφιγένειας Α. Συγγρού,δωρήτριας του Κτήματος Συγγρού.


Τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΓΕ κος Λεωνίδας Καζακόπουλος όσο και ο Διευθυντής κος Γεώργιος Μπαλωτής αναφέρθηκαν στη σημαντική προσφορά και την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου στην προσπάθεια και το έργο του Ινστιτούτου. Ειδικότερα αναφερόμενοι στην τιμητική διάκριση προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη, σημείωσαν ότι το Ι.Γ.Ε. τιμά τον πρώτο πολίτης της πόλης του Αμαρουσίου για τη βοήθεια και τη σημαντική συμβολή του στο έργο μας όποτε αυτή του ζητήθηκε. Στο πρόσωπό του τιμά επίσης κάθε πολίτη, κάθε εθελοντή και κάθε εργαζόμενο που συμβάλλει στην προσπάθεια μας.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης συνεχάρη το Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. για το έργο του στους τομείς της εκπαίδευσης και της πυροπροστασίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων μία ακόμη αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται με επιτυχία, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.
«Πέρα από τη παιδαγωγική διαδικασία με τη γεωργία και την φύση, το Δάσος  Συγγρού είναι ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου. Ο Δήμος Αμαρουσίου
εθελοντικά μεν, ουσιαστικά δε το προστατεύει νυχθημερόν με όλες του τις δυνάμεις, τους εθελοντές και τους εργαζόμενούς του. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που το Δάσος Συγγρού προσφέρει χαρά και στιγμές χαλάρωσης σε πολλούς συμπολίτες μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.       
 
Τιμής ένεκεν απονεμήθηκε επίσης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη πιστό αντίγραφο του μεταλλίου Γεωργικής Αξίας, με την αναπαράσταση της Θεάς Δήμητρας.
Απονεμήθηκαν επίσης τιμητική έπαινοι σε φορείς, σε συλλόγους και πολίτες εθελοντές για την στήριξη τους στο έργο του Ινστιτούτου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο με τις παραδοσιακές ελληνικές  κυψέλες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν πριν από την έλευση του ευρωπαϊκού τύπου που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Ξεναγήθηκαν επίσης  στη βιβλιοθήκη της Ελληνικής Γεωργικής Εταιρείας με σπάνια βιβλία των δύο προηγούμενων αιώνων, όπου βρίσκεται και το μετάλλιο Γεωργικής Αξίας που δινόταν στους σπουδαστές ως έπαινος για τις επιδόσεις τους στις σπουδές πάνω στα αγροτικά θέματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο