ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ: Απόλυτη Ιατρική Εξειδικευμένη Βοήθεια στα απρόσιτα ιατρεία της πατρίδας μας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης, στη κοινή συνέντευξη Τύπου για την τηλεϊατρική.


 


Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στην υπηρεσία των άγονων και απομακρυσμένων Δήμων μελών


Την Τηλεϊατρική ως κεντρικό πυλώνα εξοικονόμησης ικανού μέρους των δαπανών Υγείας για το κράτος παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τη Vodafone, το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, τη Vidavo και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.


Kατά την ομιλία του, o Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Πατούλης, μίλησε για τη διεξαγωγή της τηλεϊατρικής που έχει η Vodafone με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς εδώ και 8 χρόνια και δήλωσε ότι η τηλεϊατρική, με την άμεση συμβουλή εξειδικευμένων γιατρών από μακριά συμβάλλει καθοριστικά στην τελική ιατρική διάγνωση για τον γιατρό που είναι μόνος στο άγονο νησί και πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και γρήγορα το περιστατικό χωρίς να κάνει λάθος εκτίμηση.


«Η στήριξη αυτή παίζει σπουδαίο ρόλο στην αξιολόγηση της κρισιμότητας και στην τελική απόφαση της αεροδιακομιδής του αρρώστου, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να εξοικονομήσει το τεράστιο κόστος των αεροδιακομιδών που γίνονται αδιακρίτως λόγω έλλειψης εκπαιδευμένου ιατρικού δυναμικού στην εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. Βέβαια, το μεγάλο όφελος της τηλεϊατρικής δεν είναι ότι μειώνει το κόστος σε χρήμα, αλλά το κόστος σε ζωή, αφού στην πραγματικότητα, η εξειδικευμένη εκτίμηση του αρρώστου δρομολογεί και την έγκαιρη και άμεση παραπομπή του ή αερομεταφορά του, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη» δήλωσε ο κ. Πατούλης.


Αναφορικά με την πολιτική Υγείας, ο κ. Πατούλης, μίλησε για τον Γιατρό Αιχμής που πρέπει να πλαισιώσει στη μεταρρύθμιση της Υγείας, ως οικογενειακός γιατρός την άγονη γραμμή και όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας, που όπως είπε «έχει δύο ιδιαιτερότητες, ως προς τη γεωγραφία της και ως προς το υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της».


Σε 100 περιοχές όλης της Ελλάδας, το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και στηρίζει τους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της προληπτικής ιατρικής. Υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά σε ευρύ άξονα, από την Ορεστιάδα ως τη Γαύδο. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γ. Περσιάνης: «η Vodafone συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και επενδύει σε προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής της Vodafone. Έχοντας, σήμερα, υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των σημείων εφαρμογής του και φτάνοντας τα 100 σημεία, στηρίζουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας».


Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Β. Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στα τριάντα χρόνια ζωής του, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε πολύτεκνες οικογένειες, στους κατοίκους ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Επίσης, στηρίζει, σε μόνιμη βάση, πρωτοβουλίες, όπως τα Χωριά SOS και το Χαμόγελο του παιδιού και είναι αρωγός, όποτε έχει τη δυνατότητα, κάθε άλλης προσπάθειας που στοχεύει στη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Μία τέτοια αξιόλογη πρωτοβουλία είναι και το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υποστηρίζουμε από το 2008».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο