Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους ΠΕΔ της χώρας, μέσω της νέας εφαρμογής Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ πιστεύει στη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών»

 

Την πρώτη τηλεδιάσκεψη με Προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, εγκαινιάζοντας το νέο Σύστημα Τηλεδιασκέψεων και Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που εφαρμόζει η ΚΕΔΕ και υλοποίησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης συνδέθηκε από τα γραφεία της Ένωσης, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τους Προέδρους των ΠΕΔ Αττικής Γ. Ιωακειμίδη, Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ε. Λαμπάκη, Ηπείρου Ι. Λώλο, Ν. Αιγαίου Φ. Χατζηδιάκο, Ιονίων Νήσων Αλ. Παρίση, Δυτικής Μακεδονίας Γ. Βοσκόπουλο, Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου, Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου και Στερεάς Ελλάδας Λ. Υπερήφανο.

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης αιρετών, στελεχών αυτοδιοίκησης και πολιτών σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές, για προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης, με απλό και ευέλικτο τρόπο, τηλεδιασκέψεων αιρετών από όλη τη χώρα.

Καλωσορίζοντας τους Προέδρους των ΠΕΔ της χώρας, ο κ. Πατούλης  υπογράμμισε ότι αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ εκτός από εκπαιδευτικό χαρακτήρα έχει στόχο την ενίσχυση της διαδραστικής σχέσης των στελεχών της αυτοδιοίκησης με σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο.

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με όλους τους Προέδρους ΠΕΔ της χώρας, μία φορά το μήνα προκειμένου να συζητάμε σε ζωντανή σύνδεση όλα τα ζητήματα επικαιρότητας που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση και να συντονίζεται ένας κοινός βηματισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας» τόνισε και πρόσθεσε πως το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ενημέρωσε πως το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση των σχέσεων με Έλληνες ομογενείς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, μέσω ζωντανών συνδέσεων σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται. «Μετά το γραφείο απόδημων που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες, για την ισχυροποίηση των δεσμών των Ελλήνων ανά τον κόσμο με την μητέρα πατρίδα» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε πως η ΚΕΔΕ πιστεύει στη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης αλλά και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, με έμφαση όσους ζουν σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των ΠΕΔ της χώρας εξήραν την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας τα οφέλη από τη δυνατότητα που παρέχεται για άμεση ταυτόχρονη οπτικοακουστική επικοινωνία στελεχών της αυτοδιοίκησης, με σύγχρονο και απλό τρόπο.

 

Σχετικά αρχείαΤηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους ΠΕΔ της χώρας, μέσω της νέας εφαρμογής Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΔΕ_1


Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους ΠΕΔ της χώρας, μέσω της νέας εφαρμογής Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΔΕ_2


Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους ΠΕΔ της χώρας, μέσω της νέας εφαρμογής Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΔΕ_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο