Τη «Ζωντανή Βιβλιοθήκη» φιλοξενεί το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 157KB|


Μία βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις,την προκατάληψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό    


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα από 12:00 έως 17:00  


Μία μοναδική εμπειρία προσφέρει στους «αναγνώστες» η «Ζωντανή Βιβλιοθήκη», που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι), την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα από τις 12:00 έως τις 17:00.        
Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με «ζωντανά βιβλία»,να επικοινωνήσουν δηλαδή μέσα από μία προσωπική συζήτηση με ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει χρόνιο θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό και μιλούν για τη δική τους προσωπική ιστορία.


Η καινοτόμος αυτή ιδέα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από διαφορετικές προελεύσεις να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με «αναγνώστες» που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με την ποικιλομορφία.         
Οι επισκέπτες μέσα από ερωτήσεις που μπορούν να τους υποβάλλουν θα μάθουν από πρώτο χέρι για την καθημερινότητα τους, αν όλα όσα πιστεύουν        
ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να έλθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.


Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από μία ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως ένα μέσο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε για να φθάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες.                


Ο χώρος φιλοξενίας είναι προσβάσιμος σε ʼτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο