Τη θετική εξέλιξη για τη συνέχιση λειτουργίας της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. μετά την αποτροπή κατάργησής της συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ Πατούλης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της Σχολής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε Ιωάννη Κανέλλη, τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Καρατζά και το Γενικό Γραμματέα Χαράλαμπο Τράπαλη,με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη και του Προέδρου της Β/θμίας Σχολικής Επιτροπής Στ. Μαρκου.


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κου Δημήτρη Καρλαύτη και του Προέδρου της Β/θμίας Σχολικής Επιτροπής  κου Στέλιου Μαρκου.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος Ιωάννης Κανέλλης, ο Αντιπρόεδρος κος Γεώργιος Καρατζάς και ο Γενικός Γραμματέας κος Χαράλαμπος Τράπαλης.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η θετική εξέλιξη για τη συνέχιση λειτουργίας της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ως έχει, κατόπιν απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία απετράπη η κατάργηση της Σχολής και η ενσωμάτωσή της με άλλα τεχνολογικά ιδρύματα, σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
 
Σε υπόμνημά του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ήταν αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας της Σχολής, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στο ιστορικό ίδρυσης της Σχολής και στην ιδιαιτερότητά της.Επίσης υπογραμμίζεται η χρησιμότητα της Σχολής στην εκπαίδευση καθηγητών για τα Τεχνικά Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, καθώς και η  σημαντική συμβολή της στην επιμόρφωση  εκπαιδευτικών και για τα Γενικά Λύκεια, αλλά και των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης δέχθηκε με ικανοποίηση τη  θετική αυτή εξέλιξη για τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της Σχολής, χαιρετίζοντας την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κου Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία όπως ανέφερε «τόσο οι σπουδαστές από την  πόλη του Αμαρουσίου όσο και από άλλες πόλεις θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σ’ ένα αντικείμενο που έχει ανάγκη η χώρας μας. Γιατί έχουμε ανάγκη από τεχνικούς και αυτοί οι τεχνικοί θα πρέπει να εκπαιδευθούν από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα που θα έχουν την Τεχνική και Παιδαγωγική κατάρτιση.»


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το το υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο