Τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για την επαναλειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος που παραμένει κλειστό, ζήτησε ο νέος Πρόεδρος του Ιδρύματος Θ. Παρασκευόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Το Σικιαρίδειο το έχουμε πονέσει και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τα παιδιά, τα οποία στηρίζουμε με κάθε τρόπο»

Τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος ζήτησε ο νέος Πρόεδρος του  Δ.Σ.  κ. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2017.

Παρά τις εξαγγελίες της Περιφέρειας Αττικής, για χρηματοδότηση  του Ιδρύματος που θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη λειτουργία του, το  Ίδρυμα παραμένει κλειστό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που κυρίως είναι οικονομικά. 
Η εξαγγελθείσα χρηματοδότηση με 625 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια, αφορά στην ένταξη του Σικιαρίδειου Ιδρύματος σε Περιφερειακό Πρόγραμμα, προαποφασισμένο πριν από 2, 5 χρόνια και το οποίο θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια και μόλις για 24 παιδιά.
Ούτε η Περιφέρεια Αττικής, αλλά ούτε και άλλος αρμόδιος φορέας της Πολιτείας έχει διαθέσει μέχρι σήμερα τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει την  επαναφορά του Ιδρύματος στην ομαλή λειτουργία και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών με νοητική υστέρηση.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά και ό ίδιος προσωπικά θα συνδράμουν το έργο του νέου Δ.Σ. για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος, όπως έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια με όλες τους τις δυνάμεις.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Το Σικιαρίδειο το έχουμε πονέσει και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τα παιδιά, τα οποία στηρίζουμε με κάθε τρόπο, πιστεύοντας στις αρχές της ισότιμης εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών για όλους » σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ολιγωρία της προηγούμενης Διοίκησης, ζήτησε να υπάρχει αγαστή συνεργασία και ειλικρίνεια για να μπορέσει με τον καλύτερο και αξιόπιστο τρόπο να λειτουργήσει το Ίδρυμα προς όφελος των παιδιών.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε στο Πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος τη διάθεση συντήρησης και  εξωραϊσμού των γηπέδων που βρίσκονται στο χώρο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά  τις απογευματινές ώρες από τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης ετέθη το θέμα διερεύνησης του νομικού πλαισίου για τη δυνατότητα ολοκλήρωση της κατασκευής του θεατράκι που βρίσκεται στο χώρο.

Όπως διευκρινίσθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου καταβάλλει το κόστος του φυσικού αερίου, ενώ εκφράστηκε η διάθεση για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και άλλων λειτουργικών εξόδων της καθημερινότητας.

Ειδική αναφορά έγινε στην μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου στο χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος, ώστε συνολικά να λειτουργεί στο χώρο μία οργανωμένη δομή, ένα ζωντανό κύτταρο, μέσα από την οποία έχει να ωφεληθεί και το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το 2012 με συστηματικές προσπάθειες και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή, απετράπη  το κλείσιμο του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις γονέων, κηδεμόνων  και καθηγητών για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος, ενώ με παρεμβάσεις προς την Κεντρική Διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας ζήτησε επιτακτικά και πέτυχε την εξέρευση πόρων χρηματοδότησης που επέτρεψαν την ομαλή επαλειτουργία του φορέα.

Σε επίπεδο εξοπλισμού η Δημοτική Αρχή χρηματοδότησε την κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς που λειτουργεί στο χώρο, ενώ όλα τα χρόνια προσφέρει οικονομική στήριξη για τη λειτουργία του Ιδρύματος.

 

Σχετικά αρχείαΤη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για την επαναλειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος που παραμένει κλειστό, ζήτησε ο νέος Πρόεδρος του Ιδρύματος Θ. Παρασκευόπουλος_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο