Τη σταθερή βούλησή του να σωθούν τα φοινικοειδή της πόλης, παρά τη δύσκολη αντιμετώπιση της προσβολής από το κόκκινο σκαθάρι, εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την έναρξη χρήσης βιολογικών σκευασμάτων από την οδό Φοινίκων

Print Friendly, PDF & EmailΗ Περιβαλλοντολόγος  Κ. Βαρελά, εξηγεί σε εργαζόμενο των Εξωτερικών Συνεργείων τον τρόπο έκχυσης του βιολογικού σκευάσματος στην καρδιά του φοίνικα.Στιγμιότυπο από την έκχυση του βιολογικού φαρμάκου στην καρδιά προσβεβλημένου φοίνικα από το  κόκκινο σκαθάρι.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη ενημερώνονται από την Περιβαλλοντολόγο Κ. Βαρελά και τη Γεωπόνο του Δήμου Κ. Κορώνη για τη διαδικασία αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικοειδή με οικολογικά μέσα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ενημερώνεται για το βιολογικό φάρμακο που χρησιμοποιείται  για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού στους φοίνικες.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συζητά με δημότες της περιοχής Αναβρύτων για τη χρήση ακίνδυνων για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον βιολογικών σκευασμάτων στην αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικοειδή. 


 


Τη νέα μέθοδο με βιολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικοειδή της πόλης, παρακολούθησε από κοντά και ενημερώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.


Ο οικολογικός τρόπος αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού ξεκίνησε να εφαρμόζεται στα φοινικοειδή της οδού Φοινίκων στην περιοχή Αναβρύτων, καθώς κρίθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, ότι παρά τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται, αποτελεί την πλέον ακίνδυνη λύση για την υγεία του ανθρώπου και την προστασία του περιβάλλοντος.


Εξειδικευμένο συνεργείο υπό την επίβλεψη της Περιβαλλοντολόγου κας Καλλιόπης Βαρελά, με τη συνεργασία της Γεωπόνου κας Κατερίνας Κορώνη από την Υπηρεσία Πρασίνου και με την υποστήριξη των Εξωτερικών Συνεργείων και της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε με ειδικό μηχάνημα έκχυση των νηματωδών Steinernema Carpocapsae με προσθήκη χιτοζάνης στην καρδιά του κάθε προσβεβλημένου δέντρου στην οδό Φοινίκων. Επίσης έγινε προληπτική έκχυση του φαρμάκου σε δέντρα που κρίθηκαν ύποπτα για προσβολή. Η διαδικασία θα επαναληφθεί σε περίπου ένα μήνα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ενημερώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες για όλες της παραμέτρους  αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού με βιολογικά σκευάσματα, παρούσης της Δημοτικής Συμβούλου, υπεύθυνης για την καθημερινότητα του πολίτη κας Ρένας Χαλιώτη, γνωστή για την περιβαλλοντική ευαισθησία της από προγενέστερες πρωτοβουλίες.  
Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης μετά το πέρας της διαδικασίας υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν τα φοινικοειδή στο Μαρούσι.
«Πρόκειται για μία δύσκολη προσπάθεια, αφού η αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το κόκκινο σκαθάρι είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις, καθώς το έντομο εξαπλώνεται ραγδαία, τα συμπτώματα της προσβολής καθυστερούν πάρα πολύ να εμφανιστούν και η βιολογική αντιμετώπιση είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Παρά ταύτα, εμείς ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσον και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχει η επιστήμη, προκειμένου να διασώσουμε τα φοινικοειδή στην πόλη μας.»               


Η έκχυση βιολογικών σκευασμάτων θα συνεχισθεί στα φοινικοειδή στις πλατείες και  στις νησίδες της πόλης, καθώς και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, όπου και πραγματοποιήθηκε σήμερα επιτόπια αυτοψία.       


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο