Τη σπουδαιότητα ενημέρωσης των νέων για θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στη εκδήλωση για τη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής.
Στο πάνελ ο Καθηγητής του Πν/μίου Κρήτης Αντ. Καφάτος, η Καθηγήτρια Διοίκησης, συντονίστρια της εκδήλωσης Αργ. Δασκαλάκη και ο τ. Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ. επιστημονικός συνεργάτης Δημόκριτου Ν.Κατσαρός.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής Μ. Παγωνάκης και το μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Δατσέρης. 


 


Την υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα διατροφής και αναδεικνύουν την κρητική διατροφή,ως παράγοντα που εξασφαλίζει καλή υγεία και μακροζωϊα εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Συνεδρίου «Κρητική Διατροφή και Υγεία». 


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσφορά από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προς τους φοιτητές μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττκής μιας  πολιτιστικής – γαστρονομικής βραδιάς για την ενημέρωσή τους σε θέματα σχετικά με την κρητική διατροφή.           


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι μας να ενημερώνονται για θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής σε μια εποχή που προάγει την ταχυφαγία. «Η κρητική διατροφή, η οποία είναι συνυφασμένη με τη μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της καλής υγείας και στην αποφυγή χρόνιων  παθήσεων. Γι’ αυτό, τόσο στο Δήμο Αμαρουσίου, όσο και στον ΙΣΑ αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν στόχο την οικοδόμηση ενός υγιούς προτύπου διατροφής, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά» υπογράμμισε ο κος Πατούλης. 


Η Καθηγήτρια Διοίκησης κα Αργυρώ Δασκαλάκη, συντονίστρια της εκδήλωσης υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ενημέρωσης των νέων ανθρώπων για θέματα που αφορούν στην υγεία – ευεξία, αλλά και της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, καθώς η κρητική διατροφή όπως σημείωσε «προάγει την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.»


Για τα ευεργετικά αποτελέσματα της κρητικής διατροφής μίλησαν ο Καθηγητής του Πν/μίου Κρήτης κος Αντώνιος Καφάτος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, μέλος της Ελληνικής και Καρδιολογικής Εταιρείας κος Εμμανουήλ Αλιφεράκης,ο τ. Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ. επιστημονικός συνεργάτης Δημόκριτου Νικόλαος Κατσαρός, έγκριτοι διαιτολόγο – διατροφολόγοι.


Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, βουλευτές της Κρήτης, το μέλος του Δ.Σ.του ΙΣΑ κος Ιωάννης Δατσέρης και εκπρόσωποι Πανελληνίων Σωματείων.


Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κρητικά εδέσματα, ενώ μέλη του συλλόγου έδωσαν μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς της Κρήτης.          
                                   


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο