Τη νέα έδρα του κεντρικού Δημοτικού Ωδείου θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης. Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:00, Νιόβης 7, Αγ. Θωμάς

Print Friendly, PDF & Email

Νέα στέγη αποκτά το Ωδείο Δήμου Αμαρουσίου, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές  για να εξυπηρετήσει και να καλύψει τα μουσικά ενδιαφέροντα των πολιτών, αντάξιο της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης.    


Το νέο κεντρικό Δημοτικό Ωδείο θα στεγασθεί στο ανακαινισμένο διώροφο κτήριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Νιόβης 7 στην περιοχή του ʼγιο Θωμά. Το κτήριο διαθέτει ισόγειο και πρώτο όροφο καθαρής χρήσης 550 τ.μ. και υπόγειο 300 τ.μ.
     
Στο αναβαθμισμένο περιβάλλον του Δημοτικού Ωδείου, οι εσωτερικοί  χώροι διαμορφώθηκαν με ποιοτικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες για μάθηση και δημιουργία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν άνετοι χώροι στάθμευσης.             


Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19:00. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου, συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.    


Στο κτήριο επί της οδού Μεσογείων 50, όπου μέχρι σήμερα στεγάζεται το Ωδείο, θα συνεχίσει να λειτουργεί παράρτημα του κεντρικού Ωδείου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Ανατολικού Αμαρουσίου. Μάλιστα στα  άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η μετεγκατάσταση του παραρτήματος σ’ ένα καινούργιο μοντέρνο χώρο (πολιτιστικό κέντρο), όπου θα αναπτυχθούν και οι νέες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο