Τη μνήμη του Γιάννη Τσαρούχη τιμούν οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεύκης

Print Friendly, PDF & Email
Αφιερωμένη στο μεγάλο ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη είναι η θεατρική παράσταση «Γαλάτεια», που θα δοθεί από το «Αθμόνιο Θέατρο», την Κυριακή 20 Απριλίου, στο Θέατρο Τέχνης  του Δήμου Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης& Ρήγα Φεραίου, έναντι Αστυνομικού Τμήματος).

Την εκδήλωση οργανώνουν οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεύκης, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου ζωγράφου και ιδρυτή του «Αθμονίου Θεάτρου» Γιάννη Τσαρούχη, ο οποίος έζησε στο Μαρούσι, όπου ίδρυσε και το «Ίδρυμα Τσαρούχη», προσφέροντας απλόχερα έργο, χρώμα και έμπνευση και στους δύο δήμους.

Η παράσταση δίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων δημιουργικής παρουσίας και πολιτιστικής προσφοράς του «Αθμονίου Θεάτρου».

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τη σημασία της Τέχνης και θεωρεί υποχρέωσή της την στήριξη και την ενίσχυση του έργου των τοπικών πολιτιστικών Θιάσων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, με μεράκι κι αγάπη, παράγουν και προάγουν τον Πολιτισμό. Τιμούμε το σημαντικό έργο του ”Αθμονίου Θεάτρου”, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο σημαντικός ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης. Η θεατρική παράσταση ”Γαλάτεια” είναι μια επετειακή παράσταση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας. Μια παράσταση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τσαρούχη, που είχαμε την τιμή να ζήσει στο Μαρούσι, όπου ίδρυσε και το ίδρυμα ”Γιάννης Τσαρούχης”, το οποίο είναι μια κληρονομιά για την πόλη μας και που στήριξε ο ίδιος το έργο του ”Αθμονίου Θεάτρου” έχοντας πολυετή συνεργασία».

Με την παράσταση ενισχύεται η πολιτιστική διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Πεύκης, με κοινό στόχο την ανάδειξη των δεσμών των δύο πόλεων και το χτίσιμο μιας γέφυρας Πολιτισμού ανάμεσα στους δύο Δήμους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο