Τη μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και θα το πράξουμε με κάθε αντάλλαγμα.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, που πραγματοποίησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Αθμονέων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία, επίσης, της Προέδρου του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλας Μπογδάνου-Καλύβα και μελών του συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μετά το πέρας της τελετής αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους σημειώνοντας τη σπουδαιότητα να τιμούμε τους προγόνους μας. 

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, που έδωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή.

Το σημερινό μνημόσυνο, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό μας χρέος και ταυτόχρονα ύμνο στην ελευθερία.

Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και θα το πράξουμε με κάθε αντάλλαγμα. 

Είμαστε εδώ, για να δώσουμε το μήνυμα πως θα μείνουμε πιστοί στο νόημα της θυσίας τους.

Δεν παραχωρούμε με όποιο κόστος καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, κανένα χιλιοστό θαλάσσης και εναερίου χώρου» κατέληξε ο κ. Πατούλης.  

Στο ετήσιο μνημόσυνο παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ευθύμιος Τσίγκας, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Ελένη Λέκκα, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Χρήστος Βλάχος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος. 

 

Σχετικά αρχείαΤη μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων (1)


Τη μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων (2)


Τη μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο