Τη δυσμενή μεταχείριση του Δήμου Αμαρουσίου στην κατανομή χρηματοδοτούμενων έργων υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Β. Κόκκαλης προς την Περιφερειάρχη Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Ζητεί την αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου     

Σε επιστολή που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών κ. Βασίλης Κόκκαλης προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου  αναφέρεται στη δυσμενή μεταχείριση που υπόκειται ο Δήμος Αμαρουσίου, όσον αφορά στην κατανομή των χρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια, γεγονός που όπως σημειώνει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης αναφέρεται σε συγκεκριμένες, χαρακτηριστικές περιπτώσεις που συνιστούν οφθαλμοφανή διακριτική μεταχείριση του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος ενώ είναι ο δεύτερος πολυπληθέστερος Δήμος, βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατανομή των κονδυλίων. Αντίστοιχα  Δήμοι του Βόρειου Τομέα με μικρότερο πληθυσμό, χρηματοδοτούνται έως και με τετραπλάσια κονδύλια.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει διατεθεί στο Δήμο Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται στο ποσό των 6.764.900,92, ενώ την ίδια στιγμή γειτονικοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Νέας Ιωνίας εμφανίζεται να χρηματοδοτείται με το ποσό των 28.975.945,00.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης ζητεί από την κα Περιφερειάρχη να διευκρινιστούν τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων και χαρακτηρίζει απολύτως ψευδείς τους ισχυρισμούς του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα περί δήθεν μη κατάθεσης μελετών για να χρηματοδοτηθούν έργα. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι υπάρχουν φάκελοι έργων του Δήμου με ώριμες μελέτες που δεν χρηματοδοτούνται.

Χαρακτηριστική περίπτωση όπως αναφέρει  είναι η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου «με τίτλο: « Κατασκευή Βρεφονηπιακού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου», συνοδευόμενη από πλήρη και ώριμη μελέτη για το οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση, αλλά και τυχόν παρατηρήσεις σχετικά με την κατατεθειμένη μελέτη, ενώ την  ίδια στιγμή χρηματοδοτούνται παρόμοια έργα σημαντικού προϋπολογισμού σε γειτονικούς Δήμους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης κλείνοντας την  επιστολή του ζητεί από την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου έγγραφες απαντήσεις στα θέματα που τίθενται στην επιστολή, προσβλέποντας όπως σημειώνει στην αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής.                                                                                 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο