Τη διατήρηση των υπαίθριων αγορών αγροτικών προϊόντων σε όλους τους Δήμους της επικράτειας, πέτυχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με διεκδίκησή του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο

Print Friendly, PDF & Email

Τη συνέχιση της πραγματοποίησης υπαίθριων αγορών αγροτικών προϊόντων υπό την οργανωτική ομπρέλα των δήμων και μέσω σαφώς καθορισμένων προϋποθέσεων, πέτυχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης, για το σύνολο των δήμων της επικράτειας, έπειτα από επίμονη διεκδίκησή του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.


Σε σειρά προφορικών επαφών και με το υπ’ αριθμ. 055401/12-9-2014 έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, έθετε ως κοινωνικό αίτημα και αναγκαιότητα τη διατήρηση των εν λόγω αγορών ως διαδικασία που λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος και εξασφαλίζει σημαντικό όφελος για μεγάλη μερίδα οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.


Η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε επιβεβλημένη κατόπιν της τεθείσας από τον περασμένο Μάιο με τον Νόμο 4264/2014 απαγόρευσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών (3.000), γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έγγραφο του Δημάρχου Αμαρουσίου

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης

Μετάβαση στο περιεχόμενο