Τη διαδικασία της 3ης έκχυσης βιολογικών σκευασμάτων στα φοινικόδεντρα της οδού Φοινίκων και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου επέβλεψε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου κατά την έκχυση των βιολογικών σκευασμάτων στην καρδιά των προσβεβλημένων φοινικοειδών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη δημοτική σύμβουλο Ρένα Χαλιώτη, την προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου Κ. Κορώνη, και την περιβαλλοντολόγο Κ. Βαρελά.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο σημείο του ψεκασμού με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στη διαδικασία.


Σημάδια βελτίωσης διαπίστωσε το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου στα φοινικόδεντρα της οδού Φοινίκων καθώς και του χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου κατά την 3η κατά σειρά από τις συνολικά 12 προγραμματισμένες εκχύσεις με βιολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού που πραγματοποίησαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου. Παρών στη διαδικασία ψεκασμού ήταν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ικανοποιημένος από τα πρώτα θετικά δείγματα καταπολέμησης της προσβολής, επανέλαβε τη βούλησή του να καταβληθούν προσπάθειες για να διασωθούν όσα περισσότερα φοινικοειδή στο Μαρούσι.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο σημείο ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή του στην προσπάθεια καταπολέμησης του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού υπογραμμίζοντας τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασωθούν όσα περισσότερα φοινικοειδή στο Μαρούσι.


Ο Δήμος συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια του για τη διάσωση των φοινικόδεντρων πραγματοποιώντας σε μηνιαία βάση εκχύσεις με πιστοποιημένα βιολογικά και ασφαλή για τη δημόσια Υγεία σκευάσματα στα προσβεβλημένα εμβληματικά φοινικοειδή δέντρα της πόλης σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή τους. Εξειδικευμένο συνεργείο υπό την επίβλεψη της περιβαλλοντολόγου Καλλιόπης Βαρελά, με τη συνεργασία της προϊσταμένης του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνας Κορώνη, και με την υποστήριξη των εξωτερικών συνεργείων πραγματοποίησε έκχυση των νηματωδών Steinernema Carpocapsae με προσθήκη χιτοζάνης. Το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό, ελεγμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκχύθηκε με ειδικό μηχάνημα στην καρδιά κάθε προσβεβλημένου δέντρου στις δεντροστοιχίες επί της οδού Φοινίκων και στα φοινικοειδή στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.


Το εξειδικευμένο προσωπικό εξετάζοντας τα δέντρα εντόπισε ήδη σημάδια βελτίωσης, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη διάσωσή τους. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης όπου υπάρχει συγκέντρωση φοινικοειδών και εμφανίζουν ή υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουν συμπτώματα προσβολής.


Οδηγίες προς τους πολίτες
Στο μεταξύ, ο Δήμος έχει εκδώσει φυλλάδιο με οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να περισώσουν τα προσβεβλημένα φοινικόδεντρα που έχουν στους κήπους και στους ιδιωτικούς τους χώρους. Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν το φυλλάδιο από το Δημαρχείο Αμαρουσίου, ενώ είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή και στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου www.maroussi.gr.


Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η υπεύθυνη για την καθημερινότητα του πολίτη δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο