Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου Μερικής Απασχόλησης, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Γ. Πατούλη προς την κεντρική εξουσία

Print Friendly, PDF & Email

Υπεγράφη η παράταση ισχύος των συμβάσεων τους από τον Υπουργό Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (4ωρης) Μερικής Απασχόλησης  99 ατόμων που απασχολούνται στο Δήμο Αμαρουσίου υπέγραψε σήμερα 29 Απριλίου 2011, ο Υπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιωάννης Ραγκούσης.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα διάρκειας μέχρι 18 μηνών με αρχική καταληκτική ημερομηνία  στις 30 Απριλίου 2011, αλλά λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών του 2009 υπήρξε δίμηνη καθυστέρηση στην έναρξη ισχύος των συμβάσεων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου Αμαρουσίου και υπεύθυνου Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργου Πατούλη, ο οποίος κατ’αρχήν με επιστολή του προς τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας το Φεβρουάριου 2011 ζητούσε την παράταση ισχύος των συμβάσεων μέχρι τη συμπλήρωση του 18μήνου, ενώ είχε επανέλθει στο θέμα  στις 8 Απριλίου 2011 με νέα επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά και σε άλλους Δήμους.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη για τους 99 εργαζόμενους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών εξέτασε με τη δέουσα προσοχή το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων μερικής απασχόλησης και έδωσε παράταση στην ισχύ των συμβάσεων τους. Νοιώθουμε δικαιωμένοι, καθώς με παρέμβασή μας είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής παρέμβασης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που όμως αφορά και άλλους εργαζόμενους με σχετικές συμβάσεις και σε άλλους Δήμους. Είμαστε κοντά στους εργαζόμενούς μας για να προσφέρουμε τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο