Θεσμός για το Μαρούσι «το Πολιτιστικό Τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία»

Print Friendly, PDF & Email

 
Γ. Πατούλης: Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάδειξη και ανάπτυξη της Κεραμικής Τέχνης. Προσανατολισμός μας η δημιουργία Κεραμικού Χωριού


download _.jpg file 48 KBdownload _.jpg file 40 KB


Την έναρξη των εκδηλώσεων « Πολιτιστικό Τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία » κήρυξε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στην πλατεία Αγίας Λαύρας, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αξία της ημέρας αυτής, καθώς πριν από 49 χρόνια σε αυτό το χώρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση Κεραμικής που έγινε η αφετηρία για να αναδειχθεί το Μαρούσι σε κέντρο της Κεραμικής.

«Η τέχνη της Κεραμικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης τονίζοντας ότι «στους 18 μήνες θητείας της, η Δημοτική Αρχή έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη και την ανάπτυξη αυτής της ιστορίας και της παράδοσης.»

Το πρώτο πολιτιστικό τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία θα είναι πλέον τα επόμενα χρόνια θεσμός για την πόλη μας σημείωσε ο κ. Δήμαρχος προαναγγέλλοντας τη δημιουργία του Κεραμικού Χωριού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής του Ιδρύματος Ψαροπούλου κα Ειρήνη Γαβρηλάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου κ Θεόδωρος Πασχίδης, καθώς      
και  ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας.

Στο πολιτιστικό τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία  να δουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός Κεραμικού έργου και βεβαίως να θαυμάσουν όλα τα εργαλεία κατασκευής της στάμνας και των άλλων κεραμικών.
Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη τροχού αγγειοπλαστικής από  παραδοσιακούς τεχνίτες, ενώ τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με τη μοναδική αυτή τέχνη φτιάχνοντας πήλινες κατασκευές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο