Θερμό Σεπτέμβρη για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προανήγγειλε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευσή του Π.Ι.Σ

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 112 KB||download file .jpg 106 KB|
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ). Από αριστερά, το μέλος του Δ.Σ του Π.Ι.Σ Αναστάσιος Βασιάδης, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, και ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ι.Σ Κώστας Αλεξανδρόπουλος.


Τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέθεσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το Σάββατο 20 Αυγούστου. Ο κ. Πατούλης, κάλεσε τη συνέλευση του Π.Ι.Σ να υιοθετήσει τις προτάσεις του Ι.Σ.Α, που διαμορφώθηκαν σε συμφωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και λοιπών Ιατρικών Συλλόγων της επικράτειας αλλά και τις ομοσπονδίες Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α και Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, κατόπιν της εξέτασης των προτάσεων των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (Ε.Ο.Π.Π.Υ) ο Π.Ι.Σ υιοθέτησε πλήρως τις προτάσεις στο ψήφισμα που εξέδωσε.


Ο κ. Πατούλης, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Π.Ι.Σ επανέλαβε -όπως και κατά το προηγούμενο διάστημα- ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας θερμός για το χώρο της Υγείας, καλώντας σε κινητοποίηση ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο. ‘Πρωταγωνιστούμε στις κινητοποιήσεις για να μπει τέλος στον εμπαιγμό των ιατρών του .ΙΚ.Α και στο απαράδεκτο καθεστώς απασχόλησης των συμβάσεων έργου, που υπογράφονται σε συνθήκες αδιαφάνειας, και όχι με τη συμμετοχή όσων γιατρών επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο φορέα υγείας με ελεύθερη επιλογή γιατρού και ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Όταν την ίδια ώρα οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν ‘βαθιά το χέρι στην τσέπη’ για να αποφύγουν ουρές και λίστες αναμονής‘.


Με γνώμονα ότι ο ιατρικός κόσμος χρειάζεται μία ισχυρή φωνή απέναντι σε αυτούς που επιχειρούν με κουραστικούς μονόλογους, με ψέματα και ανακρίβειες και χωρίς ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο να προχωρήσουν σε αλλαγές στο χώρο της Υγείας, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α, εκπροσωπώντας τους ομολόγους του από την υπόλοιπη επικράτεια, κατέθεσε τις εξής προτάσεις, που έγιναν αποδεκτές από τη Γ.Σ του Π.Ι.Σ και ενσωματώθηκαν στο ψήφισμα που εκδόθηκε.


Αναλυτικά, οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι οι εξής:
  1. Απαγόρευση της έκδοσης πιστοποιητικού από οποιονδήποτε Ιατρικό Σύλλογο της χώρας και η ενεργοποίηση πειθαρχικών κυρώσεων για τους παραβάτες,


  2. Ενεργοποίηση της Επιτροπής Συνελεύσεων των Προεδρείων των Ιατρικών Συλλόγων,


  3. Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος,


  4. Υποβολή αγωγών σε βάρος Προέδρων και Διοικητών Ασφαλιστικών Οργανισμών για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με τη συνδρομή των ιατρικών συλλόγων και του Π.Ι.Σ.


  5. Υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον ιατρικό κλάδο χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.


  6. Έκφραση άμεσης στήριξης προς τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς στις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδος και η Ολομέλεια της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε).

Παράλληλα, προανήγγειλε προειδοποιητική 48ωρη απεργία για τις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2011 και εκπροσώπηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ) από τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Ι.Κ.Α (Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Κ.Α) ΚΑΙ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.


Για το ψήφισμα του Π.Ι.Σ πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο