Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στους Γάλλους επισήμους από το Tilleul και Belfort

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Ελληνογάλλο ομόλογό του, επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων του Tilleul Guy Mouilleseuax, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, τη χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Δήμαρχο του Frais Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων του Tilleul Guy Mouilleseuax, κατά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τα μέλη της γαλλικής αποστολής σε αναμνηστική φωτογραφία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους εκπροσώπους της γαλλικής αντιπροσωπείας στην τελετή υποδοχής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους Γάλλους προσκεκλημένους, μέλη της Διοίκησης του Δήμου και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Νίκο Βαλάτο, κατά την περιήγησή τους στην 50η Έκθεση Κεραμικής.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Ελληνογάλλο Δήμαρχο του Frais Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων του Tilleul Guy Mouilleseuax.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους Γάλλους προσκεκλημένους και μέλη της Διοίκησης κατά την παρακολούθηση της χρήσης τροχού κεραμικής.


Τη γαλλική αντιπροσωπεία του Tilleul και Belfort που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Αμαρουσίου υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους στο Δημαρχείο της πόλης. Τους Γάλλους επισήμους που τίμησαν και τις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 συνόδευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και στην επίσκεψή τους στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.


Καλωσορίζοντας τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για την επίσκεψή τους στο Μαρούσι παρουσιάζοντας μαζί με τον ομόλογό του Ελληνογάλλο Δήμαρχο του Frais – Αναπληρωτή Αντινομάρχη του Belfort και επικεφαλής της αποστολής Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, και συγκεκριμένα, τoν Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων του Tilleul Guy Mouilleseuax, το Γενικό Διευθυντή Υπηρεσιών της Νομαρχίας του Belfort Gerald Lahsok, τον αρμόδιο σε θέματα ανάπτυξης της Νομαρχίας του Belfort Alexandre Kabi, την υπεύθυνη διεθνών συνεργασιών της Νομαρχίας του Belfort Melanie Bugnon.


Ο κ. Κωνσταντακάτος, ανταποδίδοντας το θερμό χαιρετισμό, σημείωσε ότι βρίσκονται εδώ διότι όλοι τους αγαπούν την Ελλάδα και το Μαρούσι και όχι ως μία τυπική ανταπόδοση της φιλοξενίας της ελληνικής αποστολής πριν μερικούς μήνες στο Belfort: «Μέσα από την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δηλώσουμε ότι επιθυμούμε να βοηθήσουμε την πόλη του Αμαρουσίου και την Ελλάδα μέσα από την ανάπτυξη κοινών συνεργιών σε διάφορους τομείς». Τόσο ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας κ. Κωνσταντακάτος, όσο και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, διατύπωσαν την πρόθεση στο πλαίσιο των στενών επαφών που έχουν ήδη αναπτύξει οι δύο πλευρές να προωθήσουν ποικίλες συνεργασίες και σε επίπεδο σχολικής κοινότητας. Η επίσημη επίσκεψη των Γάλλων εκπροσώπων επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επίσημη υποδοχή της γαλλικής αντιπροσωπείας που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους Μαρουσιωτών, εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για το Belfort και τo Μαρούσι, ενώ η ορχήστρα και χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου παρουσίασε επετειακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου – Παλαμίδη. Στην ερμηνεία ήταν η mezzo soprano της Λυρικής Σκηνής και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Σοφία Καπετανάκου.


Ανήμερα της Εθνικής Επετείου οι Γάλλοι επίσημοι τίμησαν τις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις παρευρισκόμενοι στη μαθητική παρέλαση αλλά και στην επίκαιρη ιστορική ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Γεώργιου Τζουβαλά για τη μάχη στο Ύψωμα 731 στο ελληνοαλβανικό μέτωπο.


Στη συνέχεια συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, και μέλη της Διοίκησης του Δήμου, επισκέφτηκαν την 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση και παρακολούθησαν επίδειξη χρήσης του τροχού κεραμικής.


Στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσκεψής τους στο Μαρούσι οι Γάλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι υπό τη συνοδεία της συντονίστριας της επίσκεψης και υπεύθυνης δημοτικής συμβούλου για θέματα καθημερινότητας του Δημότη Ρένα Χαλιώτη,
επισκέφτηκαν, επίσης, μία σειρά από πολιτιστικούς χώρους: την Ολυμπιακή Πινακοθήκη, το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το Σπαθάρειο Μουσείο του Δήμου Αμαρουσίου. Σε όλες τις επισκέψεις δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την υποδοχή που τους επεφύλαξε το προσωπικό, ενώ ιδιαίτερα για το θέατρο σκιών εξέφρασαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν παραστάσεις στον τόπο τους.


Η επίσκεψη των Γάλλων επισήμων στο Μαρούσι ολοκληρώθηκε με ενημέρωσή τους από στελέχη της Διοίκησης σχετικά με τις υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου.


Στην τελετή υποδοχή των Γάλλων επισήμων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από μέρους του Δήμου παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχο Νικόλαος Πέππας, Νικόλας Αλεπούς, Βασίλης Κόκκαλης, Αντώνης Παρτσινέβελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Δημήτρης Σμυρνής, Στέφανος Τσιπουράκης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο