Θερμή υποδοχή από τους πολίτες, της νέας πρωτοβουλίας «ΠΡΟ…ΣΦΕΡΩ» από το Δήμο Αμαρουσίου στο The Mall Athens, για την στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων συνανθρώπων μας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μ. Σταυράκη και τον   Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development Οδ. Αθανασίου στην τελετή του Αγιασμού των εγκαινίων του «Χώρου Κοινωνικής Προσφοράς» και του «Κοινωνικού Φαρμακείου» στο The Mall AthensΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων της νέας πρωτοβουλίας «ΠΡΟΣ…ΦΕΡΩ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Lamda Development Οδ. Αθανασίου εγκαινιάζουν το «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο» στο The Mall Athens.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανάμεσα σε πολίτες και εθελοντές που αγκάλισαν τη νέα πρωτοβουλία «ΠΡΟΣ..ΦΕΡΩ» για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την κρίση.


Με θέρμη πλήθος συμπολιτών μας αγκάλιασε την πρωτοβουλία «ΠΡΟΣ…ΦΕΡΩ», στην κοινή προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου και της Lamda Development να στηρίξουν τον συνάνθρωπο που χειμάζεται από την οικονομική κρίση.


Η κοινωνική αυτή δράση εγκαινιάζει τη λειτουργία «Χώρου Κοινωνικής Προσφοράς» και «Κοινωνικού Φαρμακείου» στο ισόγειο (επίπεδο 0) του The Mall Athens, όπου ο κάθε πολίτης με πλεόνασμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας μπορεί να ΠΡΟΣ…ΦΕΡΕΙ την αλληλεγγύη και την αγάπη του προς τους ευπαθείς κοινωνικά συνανθρώπους μας.


Παρουσία εκατοντάδων πολιτών και εθελοντών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κος Οδυσσέας Αθανασίου εγκαινίασαν το «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο», με τις ευχές όλων να αποτελέσουν σημείο κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development κο Αθανασίου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για κοινή δράση υπέρ των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται και προανήγγειλε την ανάληψη και νέων πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή, όπως τη λειτουργία ιματιοθήκης σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς και τη δημιουργία λαχανόκηπων για την ενίσχυση των ευπαθών οικογενειών, με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης.
«Ως Δημοτική Αρχή ενώνουμε τις δυνάμεις με κάθε φορέα που έχει τη θέληση και  τη διάθεση να προσφέρει στο συνάνθρωπό μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες σε κάθε πολίτη και κάθε εθελοντή για την ανιδιοτελή προσφορά του και την υποστήριξη που παρέχει στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου. 


Από την πλευρά του ο κος Αθανασίου συνεχάρη το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων προς όφελος των αδύναμων συμπολιτών μας και σημείωσε ότι «ο χώρος Κοινωνικής Προσφοράς και το Κοινωνικό Φαρμακείο θα διατεθούν στο The Mall Athens για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίος», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «κάθε προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη και ενίσχυση των συμπολιτών μας θα έχει την αμέριστη στήριξη μας.»


Ως συμβολική ενέργεια ενίσχυσης της κοινής αυτής προσπάθειας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης προσέφερε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή στο «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς», ο οποίος θα διατεθεί σε συμπολίτη που τον έχει ανάγκη.


Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Νικόλαος Κάββαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η υπεύθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών κα. Ελένη Γιαννακοπούλου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης κος Παντελής Τσιτσιμπάσης, καθώς και εκπρόσωποι από τα τμήματα της Lamda Development.


Σημειώνεται ότι στο «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς» οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και συσκευασμένα τρόφιμα, παιδικά ρούχα και παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και σχολικά είδη.
Στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» μπορούν να δίνουν φάρμακα που πλέον δεν χρειάζονται, αλλά είναι απαραίτητα σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας, καθώς επίσης ληγμένα φάρμακα που προωθούνται για ανακύκλωση.


Οι παραπάνω χώροι θα στελεχωθούν με εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου και θα λειτουργούν καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00.

Μετάβαση στο περιεχόμενο