Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, από το Δήμαρχο Χάλκης Μ. Πατρό, για την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους του νησιού

Print Friendly, PDF & Email

Τις θερμότατες ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός, για την υποστήριξη από μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω τη ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τους κατοίκους της Χάλκης στο πλαίσιο του ακριτικού οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποίησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χάλκης ευχαριστεί τον κ. Πατούλη, για τη φαρμακευτική βοήθεια και τα ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασης προς τους κατοίκους του νησιού συγχαίροντας, παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για αυτή του την πρωτοβουλία.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Χάλκη, 12 Ιουλίου 2012
Προς: Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο Ι.Σ.Α κ. ΠατούληΘέμα: Ευχαριστήρια επιστολή


Κύριε Πρόεδρε του Ι.Σ.Α, Γιώργο Πατούλη,
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες τόσο σε εσάς προσωπικά, σαφέστατα και ως Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και στον κ. Κώστα Δήμτσα, εκπρόσωπο του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και βεβαίως την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».


Κύριε Πρόεδρε πέρα από τις ευχαριστίες, θέλω να σας τονίσω ότι η χειρονομία αυτή, η προσπάθεια, το εγχείρημα, η πράξη, όπως και να τη χαρακτηρίσει κανείς, είναι μικρή μπροστά στην ουσιαστικότητά της.


Αυτό άλλωστε έγινε εμφανές τις ημέρες που οι Φαρμακοποιοί είχαν απεργία, και δινόντουσαν τα φάρμακα αυτά που με αγάπη προσφέρατε, στους άπορους και χαμηλοσυνταξιούχους των 330 ευρώ του μικρού μου νησιού.


Το να μένει κανείς στη Χάλκη είναι επιλογή, αλλά δύσκολη επιλογή, έρχονται, όμως, στιγμές που αισθανόμαστε και παίρνουμε κουράγιο, ότι κάποιοι μας αγαπούν και μας σκέπτονται, και δεν είμαστε παραπαίδια της Μάνας Ελλάδας, αυτό κάνατε εσείς, αξίζουν συγχαρητήρια και σε εσάς και στον κ. Δήμτσα (ΑΠΟΣΤΟΛΗ). Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε αυτό το δύσκολο έργο να προσφέρετε όχι μόνο στο νησί της Χάλκης αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που τα πράγματα στη χώρα μας ήλθαν τα πάνω κάτω, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ούτε να αγοράσουν τα φάρμακά τους, πιστεύω ότι είστε η όαση στη μοναξιά τους. Εμείς, πάντως, θέλουμε να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να σας ξαναδούμε στο νησί της Χάλκης με πολύ μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση.


Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΣ
Μιχαήλ Α. Πατρός»

Μετάβαση στο περιεχόμενο