Θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γ. Δεσποτοπούλου και τον Πρόεδρο των Special Olympics International T. Shriver

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 133KB|


Θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Αμαρουσίου εκφράζουν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2011 κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Special Olympics International Mr. Timothy Shriver  για την πολύτιμη συνδρομή στην επιτυχία του Προγράμματος Εθελοντισμού και την άρτια διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.


Το ευχαριστήριο προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη συνοδεύει επιστολή ευχαριστίας προς τους εθελοντές, στην οποία αναφέρεται:
‘Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χάρη στη μεγάλη και συγκινητική προσφορά σας.
Η υπευθυνότητα, η διάθεση σας για ανιδιοτελή προσφορά και ο ενθουσιασμός σας εμψύχωσε τους Αθλητές των Special Olympics και δημιούργησε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον μέσα στο οποίο αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια.
Η συμμετοχή σας συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του κοινού μας στόχου. Πετύχαμε να γίνει ένα σημαντικό μεγάλο βήμα στην αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την αντίληψη της διαφορετικότητας.
Αυτή είναι η κληρονομιά των δικών μας ξεχωριστών Αγώνων.
Ευχόμαστε να φυλάξετε μέσα σας ανεξίτηλες τις πολύτιμες εμπειρίες και τα όμορφα συναισθήματα που αποκομίσατε και να διαδώσετε στους γύρω σας τα μηνύματα του κινήματος των Special Olympics.        
Σας ευχαριστούμε που ενωθήκατε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών.’


Σημειώνεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Μαρούσι, εγκαινίασε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη το παιδικό πάρκο Special Olympics με τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που φέρει το όνομα ‘ΕΥΝΙΚΗ’ στη μνήμη της Eunice Kennedy Shriver, της γυναίκας που χάρη στις προσπάθειές της καθιερώθηκαν τα Special Olympics σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, όπως και της συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου  στον εορτασμό της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις των αθλητών και εθελοντών των Special Olympics ήταν η συμβολή στην προώθηση των μηνυμάτων του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, εμπνέοντας την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία για τον παραμερισμό των κοινωνικών προκαταλήψεων και τη δημιουργία των βάσεων για μια νέα εποχή σεβασμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο