Θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην οικογένεια του άτυχου υπάλληλου καθαριότητας του Δήμου Κρωπίας που άφησε την τελευταία του πνοή από αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Τα συναρμόδια υπουργεία επιβάλλεται να λάβουν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτικών υπαλλήλων – Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του ο συνάνθρωπός μας θα είχε σωθεί αν η περιοχή των Μεσογείων είχε επαρκή αριθμό ασθενοφόρων 

Τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του 45χρονου δημοτικού υπαλλήλου Κρωπίας  που άφησε την τελευταία του πνοή από αλλεργικό σοκ το οποίο υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Αφού απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήριά στην οικογένεια του, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία  να λάβουν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτικών υπαλλήλων. 

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το 2018 να μην προστατεύονται επαρκώς και να μην τους παρέχονται τα αναγκαία προληπτικά μέτρα τα οποία θα εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο στους εργαζόμενους στα τμήματα καθαριότητας, όσο και στο σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων που απασχολούνται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες». 

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στις καταγγελίες δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με τις οποίες ο συνάνθρωπός μας θα είχε σωθεί αν η περιοχή των Μεσογείων είχε επαρκή αριθμό ασθενοφόρων. 

«Είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή. Θα πρέπει άμεσα να συσταθεί μια Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή και αντιπροσώπου  της ΚΕΔΕ να καταρτιστεί συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Η ΚΕΔΕ είναι διατεθειμένη για πολλοστή φορά να καταθέσει τις προτάσεις της για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο