Θέμα: Απαξίωση των Θεσμών – Υπάρχει άραγε ελπίδα με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;

Print Friendly, PDF & Email

Με το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή χωρίς την παρουσία πολλών θεσμικών οργάνων, οι οποίοι ουδέποτε εκλήθησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους, η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει πανηγυρικά την συστηματική προσπάθειά της να απαξιώσει τους θεσμούς, με τους οποίους ουδέποτε συνομίλησε.

Με τις ιδεοληψίες που έχει ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν έτεινε ευήκοον ους στις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν τήρησαν όμως ούτε τα προσχήματα του διαλόγου. Συνομίλησαν μόνο με ολίγους εκλεκτούς που ήταν βέβαιο ότι θα συμφωνούσαν σε οποιαδήποτε πρόταση. Εκείνοι μάλιστα  που στο παρελθόν διετέλεσαν συνδικαλιστές, είναι αυτοί που σήμερα απαξιώνουν τα θεσμικά όργανα.

Άλλη μία έκπτωση δημοκρατίας.

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ακυρώνονται συλλήβδην όλες οι προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επιχειρείται μέσα από ένα διετές πρόγραμμα ΕΣΠΑ να στηθεί πρόχειρα ένα πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και μόνο. 

Θα έπρεπε να αντιληφθούν στο Υπουργείο Υγείας ότι χωρίς ευρεία κοινωνική συναίνεση, και ιδιαίτερα συναίνεση του ιατρικού κόσμου, η όποια μεταρρύθμιση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Δεν εξυπηρετεί τον Έλληνα ασθενή, ούτε τον Έλληνα γιατρό που θα συνεχίσει, δυστυχώς, να μεταναστεύει. 

Στόχος του ΙΣΑ είναι να ενημερώσει τα μέλη του, έχοντας μόνο μία μικρή ελπίδα μήπως έστω την ύστατη ώρα τα παραπάνω εμπράκτως διαψευσθούν. Υπάρχει άραγε ελπίδα;

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο