Τέρμα στην ομηρία των Εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Εξομοιώνονται με τους λοιπούς εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων


Γ. Πατούλης: Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος γιατί με υπομονή και επιμονή πετύχαμε να εξασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου μας, δίνοντας τέλος στην ομηρία τους που κρατούσε από το 2000.Τέρμα στην ομηρία εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου βάζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, δίνοντας τέλος στην αγωνία 400 εργαζομένων και των οικογενειών τους και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική της ευαισθησία και το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων.


Μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης κατάφερε να «περάσει» σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που ψηφίστηκε στο σύνολό του στις 15 Δεκεμβρίου 2008 από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργασίας εξομοιώνονται με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, βάσει του άρθρου 269 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.


Συγκεκριμένα η διάταξη που αφορά τους εργαζόμενους του Οργανισμού του Δήμου Αμαρουσίου και περιελήφθη στο άρθρο 18 του σχετικού νόμου έχει ως εξής:


«Στις ρυθμίσεις των παραγράφων 3,7 και 8 του άρθρου 269 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του Ν.3613/2007 (ΦΕΚ 263 Α΄) υπάγεται και το προσωπικό, που είχε προσληφθεί σε αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μέχρι 31.12.2005 και απησχολείτο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον οι εταιρείες αυτές λυθούν μέχρι 31.12.2009 και υπό την προϋπόθεση ότι η πλειοψηφία του κεφαλαίου τους δια των εταιρικών εισφορών, που είχαν καταβληθεί, κατά τη σύστασή τους, ανήκει σε Δήμους ή Κοινότητες καθώς και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών».


Υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης τάχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και βουλευτές της αντιπολίτευσης, που – όπως τονίστηκε – είναι ειδικά διαμορφωμένη για τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου.


Για την αίσια κατάληξη του μείζονος αυτού εργασιακού προβλήματος που ταλάνιζε τους εργαζόμενους στον Οργανισμό από το 2000 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:


«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος γιατί με υπομονή και επιμονή πετύχαμε να εξασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου μας, δίνοντας τέλος στην ομηρία τους που κρατούσε από το 2000. ΄Ηταν ένα «προσωπικό μου στοίχημα» να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και νοιώθω ευτυχής που το πετύχαμε αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη συνέπεια στην πολιτική της κοινωνικής μας ευθύνης και ευαισθησίας».
 


Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου 2008, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των Εργαζομένων και πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι εξέφρασαν δημοσίως την ανακούφισή τους και τις ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πατούλης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή κατάληξη του θέματος ευχαρίστησε το σωματείο των εργαζομένων για τη συνεργασία που είχε με τη Διοίκηση και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα συγκροτηθεί Επιτροπή ΄Έργου στην οποία θα μετέχει και ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων με αντικείμενο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.


Τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη θετική κατάληξη του εργασιακού ζητήματος εξέφρασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο κ. Καλλιμάνης ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια όλων στη δύσκολη διαδικασία που θα ακολουθήσει στην εφαρμογή του νόμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο