Τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημάρχων της Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Τα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού και  οι επικείμενες αλλαγές σε επίπεδο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων της Κρήτης, Ζαχαρία Δοξαστάκη και Κυριάκο Βιρβιδάκη αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη εμπειρία και  οι γνώσεις τους σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από την ΚΕΔΕ. 

«Στελέχη όπως εσείς και τα μέλη της Ένωσής σας, με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικούς συνεργάτες και συνομιλητές της ΚΕΔΕ. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις καθώς και σε συνέργειες οι οποίες θα συμβάλουν στην εδραίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποτελεί τον εγγύτερο βαθμό προς τους πολίτες».   

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης έκαναν γνωστό στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι βασική επιδίωξη της ένωσης είναι η προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η υποβοήθηση των αιρετών στο έργο τους. Για το λόγο αυτό κατέθεσαν υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας και συνέργειας της ΚΕΔΕ με την Ένωση Δημάρχων της Κρήτης.

Όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά  η συνάντησή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  «μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μία γόνιμη μελλοντική συνεργασία προς όφελος των μελών των ενώσεών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών».
Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης συστάθηκε στις 12/06/2017, αριθμεί 60 μέλη και απαρτίζεται από νυν, τέως και πρώην δημάρχους της Κρήτης. Ο Πρόεδρός της Ζ. Δοξαστάξης είναι τ. δήμαρχος Χερσονήσου, ενώ ο Αντιπρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης είναι πρώην  δήμαρχος Χανίων. Να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν μακροχρόνια εμπειρία ως μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και ως Πρόεδροι Επιτροπών της.

 

Σχετικά αρχείαΤα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημάρχων της Κρήτης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο