Τα θέματα της περιοχής των Αναβρύτων συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος» Β. Σκότη, την Γραμματέα Ε.Βότση και το Μέλος Χ. Δεμερούτης (δεξιά). Επίσης τον Αντιπρόεδρο Κ. Πεπονάκη, το Μέλος Δ. Κουτσουβέλη και τον Ταμία Κ. Σαββάκη. Παρόντες στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης και οι Αντιδήμαρχοι Ν. Πέππας και Επ. Κατσιγιάννης.
|download file .jpg 91KB|


Με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων ‘Αγ. Δημήτριος’ είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται με τους συλλόγους και φορείς για την πληρέστερη ενημέρωση και συζήτηση σε θέματα που αφορούν τις γειτονιές της πόλης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαος Πέππας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.


Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου για το στάδιο εξέλιξης των θεμάτων που απασχολούν τη γειτονιά των Αναβρύτων.
-Σχετικά με την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς, έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου και αναμένεται η έγκριση του Σ.Χ.Ο.Π. προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
– Στο ζήτημα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου έχει συσταθεί Επιτροπή από την Υπηρεσία Πολεοδομίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, της οποίας όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προχωρήσει η οριοθέτηση του ρέματος.
-Όσον αφορά στην αξιοποίηση του Κτήματος Καρέλλα, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός χώρου για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες και ενός πολιτιστικού κέντρου. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ανοικτή διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, όπου θα έχουν τη ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους.                                       
– Στο θέμα των αναπλάσεων και των τεχνικών έργων, όπως είναι η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό της οδού Παπανδρέου και η κατασκευή πεζοδρομίων και ρείθρων, τα οποία είναι υπόψη της  Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης της εργολαβίας.
– Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, προκειμένου να προωθηθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
– Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των σχεδίων βρίσκεται η διαδικασία για την ανακατασκευή του 5ου Λυκείου, προκειμένου να κατατεθούν και να λάβει χρηματοδότηση το έργο.
– Σύντομα επίσης πρόκειται να τοποθετηθούν νέοι κάδοι απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.                        


Στη συνάντηση εκ’ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετείχαν η Πρόεδρος Β. Σκότη, ο Αντιπρόεδρος Κ. Πεπονάκης, η Γραμματέας Ε. Βότση, ο Ταμίας Κ. Σαββάκης και τα μέλη Χρ. Δεμερούτης και Δ. Κουτσουβέλης.     


Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το αμέριστο ενδιαφέρον τους στα ζητήματα που αφορούν στην γειτονιά των Αναβρύτων και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυσής τους. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο