Τα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Σωρού συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Ελευθέριος»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος» Σωρού Λάκκας Κόττου  Αθ. Νησιώτη, το Γραμματέα Δ. Σμυρνή, την Αναπληρώτρια Γραμματέα Δ. Μπόθου και το μέλος Γ. Ψάλτη. Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Πέππας και Επ. Κατσιγιάννης.
|download file .jpg 251KB|


 


Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος» Σωρού Λάκκας Κόττου  είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαου Πέππα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.          


Η συνάντηση είναι συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή με τους συλλόγους και φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν κάθε γειτονιά.


Σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Σωρού.
– Στο θέμα της ένταξης στο σχέδιο της περιοχής «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα» όλες οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση του Σ.Χ.Ο.Π., προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
– Επίσης μετά από απόφαση του κ. Δημάρχου έχει ήδη ξεκινήσει στο κτίριο της Ανακύκλωσης η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Ο χώρος στη συνέχεια θα αναβαθμισθεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού.
– Στο ζήτημα της ανάπλασης της οδού Σωρού, βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των προβλημάτων σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ώστε σύντομα οι υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στην αποκατάστασή τους, ενώ άμεσα ξεκινά η ασφαλτόστρωση στις οδούς Αγίου Αθανασίου και Νικηφόρου Λύτρα.
– Επίσης εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το κονδύλιο για να συνεχισθεί η εργολαβία κατασκευής και του υπολοίπου δικτύου αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του Σωρού, με το οποίο θα συνδεθούν και τα υπόλοιπα νοικοκυριά.
– Παράλληλα, βρίσκεται στα στάδιο της μελέτης η κατασκευή των αγωγών ομβρίων υδάτων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με στόχο την προώθηση της χρηματοδότησής τους μέσω ΕΣΠΑ.
– Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στον καθαρισμό της παραρεμάτιας περιοχής ενόψει της χειμερινής περιόδου, ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ρέματος.             


Μετά το πέρας της συνάντησης τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή,  εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για το αμέριστο ενδιαφέρον της  και την άμεση ανταπόκριση της στα ζητήματα που αφορούν το Μαρούσι.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο